Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David Attenborough személyesen köszönte meg Glastonbury közönségének, hogy műanyagmentesen buliztak

  • 2019. július 02.
  • Enikő
Váratlan meglepetésvendég lépett színpadra az egyik leghíresebb brit popkulturális esemény, a 2019-es Glastonbury fesztivál utolsó napján.

Sir David Attenborough személyesen mondott köszönetet azért, hogy a fesztivál közönsége öt napon keresztül tudott úgy bulizni, hogy a fesztivál területén egyáltalán nem lehetett kapni műanyagpalackban vizet. 

 

 

 

A helyszínen csak újrahasználható üvegben árusítottak frissítőt, és megháromszorozták a vizes tartályok kapacitását. A köszönet kijárt a nagyjából 200 ezer bulizónak, mert a radikális környezetvédő intézkedésnek rövidtávon megvolt a böjtje, különös tekintettel a nagy melegre. Hosszú sorok alakultak ki a vizes tartályok előtt:

 

glastonbury

 

Bár voltak hisztérikus reakciók az intézkedések nyomán, Attenborough-t ovációval fogadta a somerseti fesztivál népe. 

 

A világhírű természettudós a 2017-es Blue Planet 2 című sorozatáról, és annak váratlanul nagy hatásáról beszélt, mielőtt hálát adott Glastonbury népének, hogy türelmesek voltak, és ennek hála 1 millió műanyagflakon felhasználásától óvták meg a bolygót.

 

Attenborough pár perces beszédében az óceánokat sújtó műanyagszennyezés drámai következményeiről beszélt, miközben nem győzött hálálkodni a fiataloknak. 

 

Óceánok takarják a bolygónké kétharmadát, és csak egyharmadát fedi a mi hét csodálatos kontinensünk, azoknak minden kincsével, madaraival, emlőseivel, csodáival és kihívásaival. Óvjuk hát őket” 

- mondta többek közt a 93 éves tudós. 

 

Glastonbury-n minden évben a brit és európai popszcéna legismertebb előadói lépnek fel. 2019-ben többek közt Kylie Minogue, a Killers, Miley Cyrus, Johnny Marr, a Chemical Brothers, Janet Jackson, Liam Gallagher, és a Wu Tang Clan is színpadra lépett. (Guardian)

 

forrás: https://444.hu/2019/06/30/david-attenborough-szemelyesen-koszonte-meg-a-glastonbury-kozonsegenek-hogy-muanyagmentesen-buliztak?fbclid=IwAR2t5gegJ0mFOyFf5-2vW-kqbA7iByGi88QTgeYqvPq1plQtp2UldtnevOQ

https://www.radiotimes.com/news/tv/2019-07-01/david-attenborough-glastonbury-plastic-bottles-ban/