Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csarna-völgy

  • 2018. november 28.
  • PKata

A WWF Magyarország nyílt levélben köszönte meg az Agrárminiszter múlt hét végén kiadott állásfoglalását, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke.

Ezért az agrárminiszter a területre tervezett beruházást ellenzi, és az Ipoly-Erdő Zrt.-t az engedélykérelem visszavonására szólította fel. Továbbá soron kívül intézkedik arról, hogy a Csarna-völgy fokozottan védett erdeje mielőbb a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe kerüljön. A nyílt levélben a WWF Magyarország kérte a Minisztert, hogy a Csarna-völgy fokozottan védett erdeinek védelmét erősítse meg a nemzeti parki övezetek jogszabályi kijelölésével.

„A miniszter döntése fontos mérföldkő a Csarna-völgy védelmében. Reméljük, hogy a hatósági eljárás a beruházást illetően mielőbb lezárul. A Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, csakúgy, mint Magyarország fokozottan védett erdeinek védelme. Ehhez az egyik legfontosabb lépés a nemzeti parki zónarendszer kialakítása” – mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

Amíg a Csarna-völgybe tervezett beruházás engedélyeztetésének hatósági eljárása hivatalosan le nem zárul, addig a wwf.hu/csarna weboldal továbbra is fogadja mindazok aláírását, akik kiállnak a völgy érintetlensége mellett.

 

A nyílt levél a wwf.hu/csarna weboldalon érhető el.

Kép innen