Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bemutatkoznak a Nulla Hulladék Hálózat tagjai

  • 2013. december 05.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Középkertért Egyesület

A szervezet 1998-as megalakulásának kezdetén több hosszú távra szóló programot fogalmazott meg, megvalósításuk évről évre sikeresen zajlik.

Az Egyesület 2012-ben az alábbi tevékenységeket végezte:

- hagyományőrző nap - disznótor és bál
Az elmúlt esztendőben egy alkalommal sikerült télbúcsúztató bált rendeznünk, ahol több, mint száz vendég érezhette jól magát az esti programokon. A március elejére szervezett napközbeni programok az eddigiekhez képest valamivel szerényebben sikerültek, ám az esti bálon mindenki jól érezhette magát.

- Az EU és mi – ismeretterjesztő előadássorozat az Európai Unióról
A három alkalomból álló előadássorozatnak a Középkerti Általános Iskola Budai utcai épülete adott otthont. Első alkalommal Lévai Tibor látogatott el hozzánk, általánosságban ismertette az Európai Unió történetét, felépítést és egyéb ismérveit. Második alkalommal Fekete László és Bagdi István a mezőgazdálkodók szemszögéből próbálta megvilágítani az EU csatlakozásunk lehetőségeit és hátulütőit. Sajnos a harmadik előadást a meghívott előadó – időközben felmerült fontosabb elfoglaltsága miatt - visszamondta, de összességében elmondható, hogy a jelenlévők alacsony száma ellenére tartalmas beszélgetésekre nyílt lehetőség.

- kirándulások
Egy napsütéses májusi hétvégén a Hortobágyi Nemzeti Parkba látogattunk el, ahol a csegei Tiszaparton egy jóízű paprikás krumpli elkészítésével, majd elfogyasztásával töltöttük a délutánt. Nyáron a Vásárosnamény melletti, a közelmúltban strandra látogattunk el, szeptember végén pedig sárospataki városnézéssel és a Tokaji-hegy „lemászásával”, melyet a böszörményi zöldek hétvégi házában, Bodrogolasziban egy „babgulyás party” szakított meg.

- környezet- és természetvédelem
A Középkertért Egyesület szervezésében közel száz madárodút készítettek és helyeztek ki böszörményi fiatalok a Hadházi-erdőben és a Keleti-főcsatorna partján. Június végén a Hajdúsági Múzeumban nyílt meg az a természetfotó tárlat, amelyet a Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Körrel közösen állítottunk össze. A tárlatot azóta további hét különböző helyszínen láthatták az érdeklődők Hajdúböszörményben, Debrecenben, Balmazújvárosban és Hajdúdorogon.

- labdarúgás
Idén minden eddiginél sikeresebben szerepelt az egyesület KÖZÉPKERTÉRT FC csapata, már az év első felében is dobogóra állhatott, ám másodikban a dicső I. helyezést sikerült elnyerni a városi teremlabdarúgó rangadón. Az országos Arany Ászok Kupa budapesti döntőjén már inkább csak a részvétel volt a fontos.

- Középkerti Napok
Augusztus utolsó előtti hétvégéje ideálisnak bizonyult, mind az időjárás, mind a szervezés szempontjából. A meghirdetett kulturális programok színvonala és részvételi mutatói is megelégedésünkre szolgáltak, a szombat esti bálon pedig mintegy másfél ezren mulattak.

 

Molnár Antal