Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei karácsony slágere: a zöld ajándék

  • 2022. november 23.
  • kovacseszter

Azért igen sokat tehetünk, hogy minél környezettudatosabb módon készüljünk és éljük meg az ünnepeket, vagyis hogy idén legalább zöld legyen a karácsonyunk! A Cseriti üzlethálózat általános célja: válasszuk az újrahasználatot, csökkentsük a felesleges hulladékmennyiség keletkezését, valamint támogassuk a rászorulókat.

Azért igen sokat tehetünk, hogy minél környezettudatosabb módon készüljünk és éljük meg az ünnepeket, vagyis hogy idén legalább zöld legyen a karácsonyunk! A Cseriti üzlethálózat általános célja: válasszuk az újrahasználatot, csökkentsük a felesleges hulladékmennyiség keletkezését, valamint támogassuk a rászorulókat.

A tárgyak újrahasználatát népszerűsítő és ezáltal a hulladékmennyiséget és a felesleges új termékek vásárlását csökkentő, 12 budapesti üzlettel rendelkező Cseriti bolthálózat ezt a szemléletet népszerűsíti idén is Zöld Karácsony néven.

Egyedi akciójuk több célt szolgál: edukálni, valamint inspirálni szeretnék a karácsonyi őrületben megfáradtakat, illetve támogatni azokat a gyermekeket, akik számára felajánlott tárgyak és játékok nélkül nem lenne örömteli az ünnep.

Csökkentsük környezetünk és pénztárcánk terhelését

A karácsony közeledtével sokunkban elhatalmasodik a megfelelési kényszer és a költekezési láz, aminek eredménye a túlzott és felesleges vásárlás. Ennek az időszakos túlfogyasztásnak a felismerése és tudatos csökkentése viszont rögtön két jótékony hatást eredményez. A használt, de még kiváló minőségű termékek választásával azok tovább körforgásban maradnak, és bár már másik tulajdonosnál, de újra betölthetik eredeti szerepüket. Ráadásul egy igazán személyre szóló ajándéknak nem feltétlenül kell drágának lennie, hogy a megajándékozott számára az tényleg értékes legyen. Így miközben a meglepetés ereje megmarad, anyagilag sem estünk túlzásokba.

Aki keres, az itt mindenkinek talál

A 2011 óta működő és már számos budapesti kerületben elérhető Cseriti üzlethálózat célja mindig is az volt, hogy kulturált, családias bolti környezetben kiváló áron tegye elérhetővé a használt tárgyak minél szélesebb skáláját.

Sáhy Gábor, a Cseriti stratégiai vezetője az ünnepek közeledtével mindenezekről így fogalmazott:  “Szuper áron elérhető termékeinkkel – melyek között a szezonális ruhákon, könyveken, konyhai eszközökön és különleges dísztárgyakon át a kisebb műszaki cikkek és gyerekjátékok is megtalálhatóak – reméljük, hogy minél többek számára könnyíthetjük meg az ünnepi bevásárlást.

A különleges és egyedi ajándéktárgyakat keresők mellett így azokat is tudjuk inspirálni, akik még ötlettelenek a zöld karácsonyi ajándékok kapcsán. Ám talán legjobban azok támaszkodhatnak ránk, akik a saját anyagi helyzetüket gondosan figyelembe véve, de mégis a családtagjaik széles körének szeretnének örömet okozni.“

A zöld szív most duplán dobban

Fontos tudni, hogy a Cseriti üzletek egyben leadó pontként is működnek, vagyis bárki beviheti megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó állapotú holmijait. Az így felajánlott zöld tárgyak egy részével az év során önkormányzatokon, szociális hálózatokon és civil szervezeteken keresztül hátrányos helyzetűek széles rétegét támogatja a bolthálózat.

Ezenfelül az ünnepek közeledtével a Cseriti a továbbadományozási programját is kiterjeszti. Az Őrzők Alapítvánnyal együttműködve a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán fekvő vagy a szakrendeléseken megforduló gyermekek arcára is igyekeznek mosolyt csalni. Így aki teheti, a Cseriti üzletekben leadott gyermekjátékokkal, gyermek- és ifjúsági könyvekkel, valamint kártya- és társasjátékokkal támogathatja a most induló és terveik szerint jövőre is folytatódó törekvést. Ami biztos, hogy a december közepéig felajánlott tárgyak nagy részét már az ünnepek előtt eljuttatják az érintett intézményekbe!

Forrás: greenfo