Autókkal üldözték az illegális szemétlerakókat Tiszarofftól a Mátráig

  • 2024. június 02.
  • PKata

A Trabant-expedíció immár 11. éve szervezett természetvédelmi rendezvénye újabb sikeres fejezetet írt, amelyen a résztvevők nemcsak környezetvédelmi feladatokban, hanem izgalmas autós túrákban és csapatépítő programokban is részt vehettek.

 Az esemény célja nemcsak a szemetelés elleni küzdelem, hanem a közösség összekovácsolása és a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása volt.


AUTÓS TÚRÁK ÉS CSAPATÉPÍTÉS
A rendezvény csúcspontját a szemétszedő autós túrák és a GPS-pontkereső játékok jelentették, ahol a résztvevők nemcsak a szemetet gyűjtötték össze, hanem a természet szépségeit is felfedezhették. A játék során a csapatok GPS koordináták alapján különböző pontokat látogattak meg, és az itinerben szereplő kérdésekre keresték a válaszokat. Az útvonal a Bükk és a Mátra szerpentinjein keresztül vezetett, panorámás magaslatokat, kilátókat, érdekes sziklákat és szép templomokat érintve.
 
 
FÓKUSZBAN AZ ILLEGÁLIS SZEMÉTLERAKÓK
A túrák során a résztvevők nemcsak a természeti szépségeket fedezték fel, hanem mobiltelefonos applikációval illegális szemétlerakókat is regisztráltak. Ez nemcsak a verseny része volt, hanem a természetvédelem egy fontos aspektusa is, hiszen így a hatóságok könnyebben fel tudják mérni és felszámolni az illegális lerakókat.
 
KALAND, KIHÍVÁSOK ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM
Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás, és ez igaz volt a Trabant-expedíció idei természetvédelmi rendezvényére is. A verseny, amely Mezőkövesdről indult és Gyöngyössolymosig tartott, tele volt izgalommal, érdekes feladatokkal és lenyűgöző panorámákkal. Célja, mint minden évben, az illegális szemétlerakók regisztrálása volt telefonos applikációk segítségével.
 
 
A teljes cikk a totalcar.hu-n olvasható