Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akciófelhívás Ökoiskolák és Zöld Óvodák részére

  • 2016. május 24.
  • Peti

A Natura 2000 napja megünneplésére, valamint a Biodiverzitás Nemzetközi Napjához, a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez és a június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz is kapcsolódva, zöld óvodáknak, örökös zöld óvodáknak, ökoiskoláknak és örökös ökoiskoláknak meghirdetett Életjelek Akciófelhívást jelentetett meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Az Életjelek Akció lényege az intézmények környezetének Natura 2000-irányú felfedezése az interneten és a valóságban függetlenül attól, hogy az adott óvoda, iskola városias vagy vidéki környezetben van.

A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívást tesz közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében „Életjelek” címmel.

 

A 2000. évtől kezdve május 22-én ünnepeljük ENSZ kezdeményezésre a Biodiverzitás Nemzetközi Napját, 2014. óta minden év május 21-én az Európai Natura 2000 napot. 2016. május 28. és június 5. közötti hét a Magyar Nemzeti parkok hete, június 5-e a Környezetvédelmi Világnap.

 

A felhíváshoz csatlakozhat minden, hatályos Zöld Óvoda, Örökös Zöld Óvoda, Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel rendelkező óvoda és iskola óvodás vagy iskolás csapata, pedagógusaik támogatásával, vezetésével.

 

Az „Életjelek” Akció időszaka: 2016. május 21. és június 5. közötti két hét.

 

Az akciót meghirdető OFI fenntartja a jogot arra, hogy a sorsolási határidőt meghosszabbítsa, illetve a feltöltések eredetét ellenőrizze, az Akció tisztasága érdekében.

 

Az esemény alkalmából, illetve a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez kapcsolódóan a magyarországi nemzeti parkok rendezvényeket tartanak, és célzott túrákat vezethetnek Natura 2000-es területekre. Kérjük, figyeljék a területileg illetékes nemzeti park honlapját!

 

Az „Életjelek” Akció részletei az OFI honalpján érhetőek el: http://ofi.hu/node/180288