Act Local! Green Startup Challenge - felhívás középiskolás csapatoknak

  • 2023. október 13.
  • Peti

Az Act Local! Green Startup Challenge egy középiskolásoknak szóló országos üzleti fenntarthatósági verseny, ami azt a célt tűzte ki, hogy megmutassa a diákoknak, mennyire elengedhetetlen a fenntarthatóság és a vállalkozói gondolkodás együttműködése a jövőnk érdekében.

A 3 fordulós kihívás során a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy valódi projekteken dolgozzanak, amelyek nem csak a környezetet védik, hanem vállalkozói készségüket is fejlesztik. Ezek mellett betekintést nyernek zöld civil szervezetek munkásságába is, mindezt értékes nyereményekért!

A felhívás a BGSZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum jelenlegi és egykori diákjaitól érkezett, akik kezdeményezték iskolájukban, hogy több cselekvés legyen a fenntarthatóságért.

 

"Eleinte kialakítottuk az iskolánk belső kertjét a Humusz Szövetség környezeti nevelési pályázatával, most pedig mi diákok, egy országos üzleti fenntarthatósági versenyt szervezünk a középiskolás társainknak, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a közös cél érdekében. Ehhez az E.ON A Föld bajnokai pályázatán nyertünk támogatást." - mondta el Nánási Vanda, a program ötletgazdája, károlyis öregdiák.

 

Érdemes ellátogatni a program weboldalára, illetve követni a Facebook és Instagram oldalaikat.

A versenyre már elindult a jelentezés, 2023. október 27-ig várják 3 fős középiskolás diákcsapatok jelentkezését. Határon túli magyar csapatok számára is nyitott a verseny, az ő jelentkezéseiket is várják a szervezők.

Az első online forduló november 13-15 között fog lezajlani.

A 3 fordulós kihívás során a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy valódi projekteken dolgozzanak, amelyek nem csak a környezetet védik, hanem vállalkozói készségüket is fejlesztik. 

 

Díjazás:

I. Helyezett: 300.000 Ft

II. Helyezett: 200.000 Ft

III. Helyezett: 100.000 Ft értékű nyeremény

 

act local plakát

A képre kattintva a plakát letölthető!

 

További indormációk és jelentkezés a program weboldalán.