Hogyan igényelhet egy társasház szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatást?

A lakosságtól történő hulladékbegyűjtés megszervezése minden esetben az adott település jegyzőjének feladata. Az önkormányzat ennek a kötelességének rendszerint egy céggel kötött közszolgálati szerződés keretében tesz eleget, így például Budapesten az FKF Zrt a közszolgáltató (azaz ő végzi a hulladék rendszeres  elszállítását).

A közszolgáltatók által a hulladék szelektív gyűjtésére az ország egész területén a közterületeken elhelyezett gyűjtőszigetek rendszere került kialakításra, de örvendetes hír, hogy a főváros összes kerületében és országszerte is egyre több helyen működik az úgynevezett "házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés". Ha az Ön lakóhelyén még nem érhetők el ezek a szolgáltatások, érdemes a helyi önkormányzatnál érdeklődni a lehetőségekről.

Ezen kívül egyes vállalkozások  szintén jogosulttá válhatnak a lakóházakban gyűjtött műanyag, papír és egyéb komponensek (pl. veszélyes hulladékok) elszállítására. Budapest területén az Avermann Kft, illetve a vele partneri viszonyban levő HuMuSz Recycling Kft  rendelkezik ilyen közszolgáltatói státusszal (a Kft munkatársaival a www.humusz-recycling.hu honlapon található adatlap kitöltésével és elküldésével tudják felvenni a kapcsolatot).