Zöldebben a tükör előtt - Zöld Kalandozások 4.

Időpont: 
szerda, 2016, október 26 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Szövetség, 1111 Bp., Saru u. 11.
Az őszi sorozat negyedik előadását Gaidosch Emőke tartja.

Zöldebben a tükör elött

A cím természetesen képletesen értendő, hiszen az előadás arról fog szólni, hogyan tudjuk a napi szépségápolás során is óvni környezetünket.

Rövid betekintést nyerünk a kozmetikumok osztályozásába típusok és minősítések szerint. Lesz szó az alapanyagokról, egészségre gyakorolt hatásukról és az előállításuk környezetre gyakorolt hatásáról; a csomagolás anyagáról, szállításról, hulladékkezelésről, a rossz vásárlási szokásokról; és ennek kapcsán egy kis vegyészkedés a nyakunkon maradt krémekkel, parfümökkel, egyéb kozmetikumokkal.

 

Gaidosch Emőke gyermekkorától kötődik a kémiához, egyrészt édesapja révén, aki kutatóvegyészként dolgozott, másrészt egyik kedvenc tanára, Nagy Julika néni jóvoltából, aki szinte minden tanítványával megszerettette a kémiát.

Kémikusi-fizikusi mesterfokozatú diplomáját a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetemen szerezte, majd ezt kiegészítette Budapesten, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egy továbbképzéssel, így Környezet- és területfejlesztési menedzser szakképzettséget szerzett.

Jelenleg saját, kézmuves szappanok és kozmetikumok készítésével foglakozó cégét vezeti. Mivel életében fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így a mindennapjaiban és munkája során próbál mindent megtenni ökológiai lábnyoma csökkentéséért. Ezért is lépett be a Humusz Szövetség önkéntes csapatába, ahol szakmai tudásával nagy segítségünkre van.

 

Támogatói hozzájárulás: 900 Ft/alkalom, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod. 

Bérlet: 5.000 Ft, ami tartalmaz egy szemléletformáló Humuszos vászonszatyrot is. 

 

Pártoló tagjaink számára a belépés ingyenes. Csatlakozásról további infók:http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek

További információ: