Zöld Kalandozások: Nélkülözhetetlen közösségek

Időpont: 
szerda, 2011, október 19 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Ház

zöld KalandozásokA Humusz 2011 őszi előadássorozatának második, október 19-ei rendezvénye, melyen az ökologikus életmód-alternatívákat kínáló kisközösségekről beszélgetünk, illetve betekintést kapunk a Kisközösségi Program működésébe. Az előadásról készült videófelvétel megtekinthető honlapunk videótárában.

Kisközösségi ProgramEgy lelkes csapat 2008 őszén indította el a Kisközösségi Programot (info.kiskozossegek.hu), amely egy nagyon hosszú távra tervezett akcióprogram. Fő célja, hogy elősegítse olyan helyi kisközösségek formálódását, megerősödését és hatékony ténykedését, amelyek ökologikus életmód-alternatívát kívánnak megvalósítani. Miért van szükség a (kis)közösségek újrafelfedezésére az ökológiai fenntarthatósághoz? Milyen elgondolkodások állnak a Kisközösségi Program mögött? Milyen eredmények születtek eddig? Melyek a legfontosabb tervek?


Beszélgetőpartner: Takács-Sánta András, a Kisközösségi Program szakmai vezetője, az ELTE TTK Környezettudományi Centrumának adjunktusa, a Humusz Házban zajló Humánökológia Tanfolyam oktatója.

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. október 19. (szerda) 18.00 óra 

Helyszíne: Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

Ökopolisz Alapítvány

 

A vitaest megrendezését az Ökopolisz Alapítvány támogatta.