Norvégminta Fesztivál

Időpont: 
péntek, 2015, június 26 - 10:00 - szombat, 2015, június 27 - 23:00
Helyszín: 
Dürlin Budapest

Június 26-án és 27-én a Dürlin Budapest Rendezvényházban és Budapest több pontján 80 változatos területen dolgozó hazai és külföldi civil szervezet mutatkozik be. A két nap alatt megtudhatjuk, mit tesznek a társadalomért a független társadalmi szervezetek, amelyek két napig számos élményszerű programmal várják a látogatókat.

"A sokszínű és független civil szervezetek hálózata az élhető társadalom egyik alapja. Szerintem ez alap. Most még csak norvég. De egyszer talán majd magyar alap is lesz." - nyilatkozta Hajós András, a fesztivál házigazdája.

Sokféle civil van: vannak környezetvédők, állatbarátok, örök segítők, jogvédők – mindannyian elhivatottak, akik tenni akarnak embertársaikért. Vannak köztük tapasztaltak és tapasztalatlanok, munkanélküliek, egyedülállók, romák vagy fogyatékkal élők – ők is gazdagítják a világunkat. Napközben velük, róluk, magunkról, egymásról és egymással beszélgethetünk, vagy tandemen kerekezhetünk a Ligetben, megismerhetjük Budapest láthatatlan arcát, új tárgyakat készíthetünk régi, megunt darabokból, játékos helyzetekben kipróbálhatjuk, mit tennénk mások helyében.

 

A fesztivál teljes programja elérhető itt.

Néhány programra szükséges előzetesen regisztrálni.

 

További információ: 
https://norvegcivilalap.hu/hu/fesztival http://norvegminta.blog.hu/2015/06/08/norvegminta_fesztival_civilek_testkozelben