Kreatív újrahasznosítás - Mityó RE-Akciócsoport indul Óbudán

Időpont: 
csütörtök, 2016, február 11 - 16:00 - vasárnap, 2016, február 21 - 18:00
Helyszín: 
Civil Ház (1036 Budapest, Kolosy tér 2.)

Mityónak, az újrahasznosítás ezermesterének januártól a Civil Házban indul RE-Akciócsoportja, hogy izgalmas, kreatív ötletekkel népszerűsítse az újrahasznosítást. Havonta egy-egy csütörtök délután adott hulladék-anyagáram (papír, textil, műanyag) újrahasznosítási lehetőségeit mutatja be. Mityó célja, hogy minél több gyereket és felnőttet avasson be az újrahasznosítás titkaiba. 

 

Az Európalánta Egyesület által életre hívott Mimó és Csipek, nagyvárosi kalandjaik során ismerkedtek meg Mityó macskával, aki az újrahasznosítás látványos trükkjeibe avatta be a két környezettudatos mesehőst. Mityó macska óriási népszerűségre tett szert a karácsonyi szezonban, amikor kicsiket és nagyokat ejtett ámulatba újrahasznos karácsonyi ötleteivel. Idén még aktívabban vesz részt az újrahasznosítás gondolatának és mutatványainak népszerűsítésében, hiszen minden hónap második csütörtökén egy Re-Akciócsoport foglalkozáson adja át tudását a résztvevőknek.

Mityó a Civil Házban várja az alkotás és az újrahasznosítás szerelmeseit kreatív közösségi alkotóműhelyében.

Hogyan lesz a papírszemétből papírkosár? Elnyűtt farmerből válltáska? Régi gombból fülbevaló? Ha nincs ötleted, engedd szabadjára a képzeletedet, ha pedig te is szoktál otthon ehhez hasonlókkal babrálni, csatlakozz és szerezz új ismereteket, élményeket!

Legyél aktív részese a régi tárgyak újjászületésének azzal is, hogy az alapanyagot magad gyűjtöd.

További információ: 
http://recity.hu/csemete/354-mityo-re-akciocsoport-indul-obudan