Food Waste Hackathon ​Magyarországon

Időpont: 
csütörtök, 2017, szeptember 28 - 10:00 - péntek, 2017, szeptember 29 - 17:00
Helyszín: 
Miskolc

A miskolci Hackathon egy szeptemberi hétvégén (2017.09.28-29) kerül megrendezésre, ahol „smart” ötletek születhetnek az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentésére.

Kinek szól?

 

Elsősorban informatikus-, dizájner-, UX dizájner-, marketing-, kereskedelmi-, környezet- és élelmiszermérnök szakos hallgatókat várunk, de mindenki számára nyitott a lehetőség, aki összemérné a tudását és kreativitását egy jó hangulatú „versenyen”. (Minimum korhatár: 16év – azaz 11-es tanulóktól). Ötleteddel hozzájárulhatsz az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséhez, kapcsolatokat építhetsz. A jó hangulat garantált!

Lépj ki a komfortzónádból és tölts el egy majd két napot jó társaságban, finom ételekkel.

 

Érdekel a program?  Naprakész információkkal szolgálhatunk.

Program

 

Első nap – csütörtök 10:00 – 19.00

Az élelmiszer hulladékkal kapcsolatos probléma ismertetése, könnyed beszélgetés, ismerkedés, a fő megoldandó témák, területek ismertetése, csapatok kiválasztása.

 

Második nap – péntek egész nap 9.00 – 17.00

Csapatmunka, brainstorming, applikáció koncepciójának kidolgozása, rövid prezentáció készítése, prezentálás, zsűri értékelése, eredményhirdetés, nyeremények átadása.

 

A STREFOWA projekt csapata,- az egyes partner országokban megrendezett Hackathon hétvégék után - eldönti, hogy a nyertes applikációk közül melyik legyen az, melyet teljesen kidolgoz, majd a továbbiakban bárki számára elérhetővé tesz – a projekt oldalán: www.reducefoodwaste.eu

Étkezésről, illetve az üdítőkről a szervező gondoskodik. 

Résztvevők

 

3-5 fős angolul tudó csapatok, melyek legideálisabb összetétele a következő:

1 fő informatikus/infós hallgató, aki tudja, hogyan lehet a prototípust elkészíteni,

1-2 fő olyan szakember/hallgató, aki ismeri az élelmiszerlánc valamely elemében keletkező élelmiszer-hulladék keletkezésének problémáit,

1-2 fő marketinges gondolkodású, akinek lesznek ötletei, hogyan lehet mind könnyebben elérni a felhasználókat, hogyan lehet mind érdekesebbé tenni az alapötletet, hogyan lehet prezentálni az elképzelést.

Regisztráció

 

 

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A résztvevők számára a verseny idejére étkezést biztosítunk.

Fontos! A munkához szükséges laptopot a részvevők hozzák magukkal a versenyre – csapatonként egy elegendő.

 

További információ: 
http://www.reducefoodwaste.eu/hu_food_waste_hackathon_magyarorszagon.html