A Föld napja

Időpont: 
péntek, 2016, április 22 - 00:00 - 23:59
Helyszín: 
országos

Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban - a Föld napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Csatlakozz! Tégy az éghajlatváltozás ellen. Minden héten.

A 26. Föld napja javasolt témája étrendünk és az éghajlat. 2016 a hüvelyesek nemzetközi éve és a világ államfői épp a Föld napján, 2016. április 22-én írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést - étrendünk és az éghajlat összefügg.

2015 volt a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. Több növényt, kevesebb haszonállatot a talaj és az éghajlat védelmében - ezért nyilvánította 2016-ot az ENSZ a talajkímélő és fenntarthatóan termeszthető hüvelyesek nemzetközi évének. Legyen újra húsmentes a Föld napja - legyen hüvelyes! Helyi terményből, babból, borsóból, lencséből vagy csicseriből készüljön az ebéd, szóljon hüvelyesekről a saját meséd, a rajzverseny vagy a receptcsere! Rád is számítunk! Csatlakozz, ne csak ezen az egy héten! Tégy az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, készétel helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, az egészségnek.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Cselekedj Te is! Várjuk az új, követésre méltó Föld-napi programokat.

További információ: 
http://fna.hu/afoldnapja/rendezvenyek