Az ökopszichológia szemlélete a gyakorlatban - Zöld Kalandozások 1.

Időpont: 
szerda, 2016, október 5 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Szövetség, 1111 Bp., Saru u. 11.

Ökopszichológiai előadással indul a Zöld Kalandozások őszi sorozata.

Az ökopszichológia szemlélete a gyakorlatban

A természet nemcsak az, ami ott kint van és zöld vagy mozog, hanem a saját testünk, tudatunk vagy tudattalanunk is, hiszen ezek működését ugyanazok a természeti ritmusok határozzák meg, mint a „kinti” természetét. Ezért betegszünk meg, ha elszigetelődünk a természeti folyamatoktól, ha a napjainkat állandó hőmérsékleti és fényviszonyok között töltjük, és nem vagyunk kapcsolatban a nappal, széllel, fákkal, felhőkkel. Egy harmonikus tájban lenni jóval több mint esztétikai élmény: ellazulunk, megnyugszunk, feltöltődünk.
De kétirányú ez az összefüggés a saját jóllétünk és a természet, a bolygó jólléte között. Nemcsak ő hat ránk, hanem mi is: megteremtjük magunk körül mindazt, ami bennünk van – legyen az harmónia vagy zavar.
Épp ezért az ökopszichológiai szemléletnek három megnyilvánulási szintje van a gyakorlatban. Egyrészt fontos figyelnem a közvetlen környezetem jelzéseire. Másrészt azokra a döntéseimre, amelyeknek a hatásait közvetlenül nem érzékelem, de léteznek. És ugyanilyen fontos és kihagyhatatlan lépés figyelni a saját magam jelzéseire is.
Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Ezeket a kérdéseket járjuk körül az előadásban és workshopban.

Molnos Zselyke biológus, ökológus és pszichológus végzettséggel rendelkezik. Évekig középiskolai tanárként dolgozott. Jelenleg az Ökopszichológiai Intézettel képzéseket, előadásokat, műhelyeket, playback-előadásokat szervez illetve tanácsadást, szervezetfejlesztést biztosít.

Támogatói hozzájárulás: 900 Ft/alkalom, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.
Bérlet: 5.000 Ft, ami tartalmaz egy szemléletformáló Humuszos vászonszatyrot is.

Pártoló tagjaink számára a belépés ingyenes. Csatlakozásról további infók: http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek

További információ: