Fény a sötétségben

  • 2013. november 01. 01:00
  • Agi

A téli hónapok egyik hátránya, hogy kevés jut nekünk a természetes fényből. Szerencsés napokon az időjárás megajándékoz némi napsütéssel. Olyankor talán még a kedvünk is jobb.

Bátran írhatom le, hogy az ember kapcsolata a fénnyel eredendően ősi jellegű. A világosságot és melegséget adó tűz a kezdetek kezdete, vagy legalábbis a szikrát csiszoló elődeink óta jelen van az életünkben. Misztikus, szórakoztató, öszekovácsoló, bensőséges, olykor fájdalmas és romboló, tisztító, sőt terápiás tulajdonságokkal bír. Sok mindent kifejezhetünk vele, még fogalmakat, emberi tulajdonságokat is leírhatunk a segítségével. Hogy egy-két közhelyet említsek: "Csak úgy szikrázott a levegő kettejük között", "A szerelem lángja gyúlt szívükben", "Tűzről pattant menyecske", "Tisztító tűz", "A remény fénye", "Világosan látni"...stb. Valamint érdekes, hogy a 'pokol' szó említésekor is a tűzre asszociálunk.

Végül a fénynek és a tűznek szerepe lehet abban, hogy ünnepélyes alkalmak pompáját fokozzuk. Ízléses fények, mécsesek, lámpák, lampionok formájában csempészhetünk egy kis fényt az otthonunkba. Milliónyi ötlet vár ránk...

Először hadd mutassak egy képet legutolsó, mécses gyártó próbálkozásomról. Rendkívül gyorsan elkészült, ennél fogva a kinézete is egyszerű. Minden egy kiürült lekváros üveggel kezdődött... Korábban már eljátszottam a gondolattal, hogy az általam vásárolt Magyar Termék kategóriás, toalett papír csomagolását fel kellene használnom valamihez. A virágmintás fóliából kivágtam a megfelelő méretű darabokat, majd ráragasztottam az üvegekre. Ezután már csak egy színes kötöző került rájuk és készen is lett a mécses.

Íme:

 

 

És most következzenek a profibbnál profibb kreatív fényforrások


 

 

blog.xfree.hu

 

 

artinterior.blog.hu

 

 

gergelyne.blogspot.com

 

 

maimoni.cafeblog.hu

 

 

otletes.blogspot.com

 

 

ezmiez.com

 

 

nlcafe.hu

 

 

sörös dobozból - kreativfeszek.blog.hu

 

 

nyultam.com

 

 

textillel bevonva - homelove.hu

 

 

wc papír gurigákból - kreativmania.hu

 

 

kreativmania.hu

 

 

designbazar.hu

 

 

műanyag kanalakból - inspiraciok.hu

 

 

könyvekből - aranzacja-wnetra.pl

 

 

otthonteremto.hu