Letölthető anyagok, játékok

 

Kedves Pedagógusok és Környezeti Nevelők!

A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 2020-ban egy oktatási segédanyagot készítettünk "Zöld Otthon" témájában. Ezzel segíteni szeretnénk az iskolai környezettudatos nevelési munkát.

IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ

Ötletek iskolai zöld akciókhoz 

Memorizáld a termékjelzéseket!

 

 

 


 Az FPH061/5222/2012 azonosító számú, „Komposztálás a fővárosi óvodákban, általános és középiskolákban a Humusz Szövetséggel” c. Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja által támogatott pályázat keretében két napos képzést tartottunk a programban résztvevő iskolák, óvodák munkatársai számára.


Készítettünk egy rövid összeállítást, melyben az érdeklődők ötleteket találhatnak arra vonatkozólag, hogyan tudnak játékos formában átadni a komposztálással kapcsolatos ismereteket gyerekeknek. Próbáltuk öszegyűjteni a környezeti nevelés témájához kapcsolódó kiadványokat is, melyet ajánlott irodalomként tettünk fel. A játékok mellet, további két kiadvány is letölthető PDF formában, mely nagyban hozzájárul majd a téma játékos formában történő feldolgozásához az iskolákban.
A témához kapcsolódóan készült egy online komposztos kvíz is, amely a honlapunkon elérhető. Tovább a kvízhez>>
Reméljük, az alábbiakban bemutatott feladatok segítségükre lehetnek környezeti nevelési munkájukban.

Amennyiben ide illő játék- vagy módszertani ötletük lenne, és azt szívesen megosztanák másokkal, kérjük, küldjék el nekünk (HuMuSz 1111 Budapest Saru u. 11., [email protected]), hogy közkinccsé tehessük az alábbi  játéktárban.

A "Komposztálás a fővárosi óvodákban, általános és középiskolákban a Humusz Szövetséggel" c. program keretén belül bemutatott játékok közül néhány:

Komposztvizsgálódás

Fotófelismerő játék

KomposztTOTÓ

KomposztTOTÓ megoldás

KOMPOMATA, a vicces automata

Kompomata kérdések

 
Ajánlott irodalom
:

Bővebben ITT>>


Online kiadványok
:

Tükörben a világ

Komposztálás az iskolaudvaron


Komposztos előadás és kisfilmek:

Előadás

Kisfilm1

Kisfilm2

Kisfilm3

Kisfilm4

 

További kiadványok:

a www.humusz.hu oldalon

 

Fovarosi Onkormanyzat logo

A program a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósult meg.