Foglalkozások - környezeti oktatás

 

Foglalkozás iskolai és óvodai csoportok részére

 

 

Kedves Érdeklődők!

 

2019. első félévében oktatási programunk fejlesztésén dolgozunk, ezért átmenetileg szüneteltetjük a gyerekfoglalkozásokat. Célunk, hogy szeptembertől megújulva tudjunk csoportokat fogadni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

A Humusz Csapata

 


 

A környezeti nevelési foglalkozások iskolai csoportoknak 2011 októbertől kibővített módszertannal és szervezési formával lesznek elérhetőek a Humusz Házban.

Foglalkozásainkon a komplex pedagógiai szemléletet és gyakorlatot szeretnénk megvalósítani. Ehhez alapul vettük a Társ Közművelődési és Környezeti Nevelési Egyesület környezettudatos módszertanát.
(bővebben www. tarsegyesulet.hu, Környezeti Társas-környezettudatos nevelési módszertan élménypedagógiával)

Környezetvédelmi nevelési foglalkozásaink ezentúl komplex foglalkozások lesznek, melyek ötvözik a drámapedagógiát, mozgásos játékokat, szemléltető tanítást, a kis és egész csoportos feladat megoldások rugalmas váltakozását. A hangsúlyt az együttműködésen alapuló, kompetencia (képes vagyok rá megtapasztalása) készségek élménypedagógiai megközelítésére helyeztük. A környezeti témák feldolgozásába szerepet kap a játék, a mese, rajzos feladatok, kézművesség tárgykészítés formájában, valamint helyenként az ételkóstolás és készítés is.

2011 tavaszán kipróbálásra került a módszertan, és a pedagógusképzésben is szerepet kapott a gyakorlatibb, az iskolában jól használható megközelítés.

Az új szemlélettel azt szeretnénk elérni, hogy a foglalkozásaink hatékonyabban szolgálják a környezettudatos magatartás kialakulását.(NAT 2003) Hosszú távú együttműködés elérését szeretnénk az iskolákkal, pedagógusokkal, osztályokkal, mely a folyamatban gondolkodást, a témák, foglalkozások egymásra épülését tenné lehetővé. Így akár első osztálytól nyolcadikig végig tudunk kísérni egy-egy adott osztályt.

Rugalmasabb, személyre szabott, a jelentkező osztály igényeihez alakított foglalkozásokat kínálunk, ahol számítunk és épünk a pedagógus kollégák aktív részvételére, napi tanítási gyakorlatukra.

Foglalkozás típusok kínálata: (Tartalom még feltöltés alatt. Témákkal kapcsolatban érdeklődjön környezeti nevelőinknél: oktatas (kukac) humusz.hu)

  • hulladék megelőzés és újrahasználat,

  • szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás,

  • komposztálás,

  • fogyasztói társadalom környezetei összefüggései és általános hulladékgazdálkodási alapismeretek,

  • környezetbarát háztartás,

  • reklámok, fogyasztás és környezettudatos vásárlás

  • stb.

Kapcsolatfelvétel: Merza Péter
Telefon: (06 1) 386-2648
Drótlevél: peter (kukac) humusz.hu
Cím: 1111 Budapest, Saru utca 11.