Komposztáljunk együtt! - Komposztálás a fővárosi óvodákban, általános-és középiskolákban, illetve kollégiumokban a Humusz Szövetséggel

Az oktatási intézmények jelentős része rendelkezik zöldterülettel, azonban az ott képződő kerti hulladék sorsa az estek nagy részében megoldatlan. A szerves hulladék megfelelő kezelését szolgálja a komposztálás. Idén ennek érdekében a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 50 BUDAPESTI OKTATÁSI INTÉZMÉNYNEK 2-2 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani. Évek óta sikeresen zajló projektünkben eddig összesen 120 fővárosi intézményben indult el a komposztálás. A tavalyi évhez képest a támogatott intézmények köre kibővült: idén kollégiumok is jelentkezhetnek!
A  támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl módszertani kérdésekkel is foglalkozunk, amelyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket, hogy  milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket a tanóráikon. 
A projektbe elsősorban olyan intézményeket várunk, akiknél még nincs ilyen jellegű gyakorlat. 
A gyerekek mozgósítására komposzt témájú diákpályázatot hirdetünk, mely megtekinthető itt.
További információk:
Kossár Janka
oktatási programvezető
Az Ön intézménye – a komposztálási programhoz való csatlakozásával – sokat tehet azért, hogy ne a probléma, hanem a megoldás részese lehessen!