Pedagógusok

 

Tartalom:

 - NuHu Érzékenyítő Műhelysorozat (2019)

 - Intézményre szabott továbbképzések

 - NuHu Bagoly Klub (2018)


 

NuHu Érzékenyítő Műhelysorozat

 

2019. áprilisában ingyenes 15 órás műhelysorozatot indítunk

általános iskolai tanítók, középiskolai tanárok, ifjúsági vezetők, környezeti nevelők, iskolán kívüli oktatás- nevelés területén tevékenykedők számára.

A részletes meghirdetés itt lesz elérhető hamarosan...

 

notesz

 

 


 

 

Intézményre szabott továbbképzések

 

Sok éves tapasztalattal, és több, mint 30 sikeres pedagógusképzéssel a hátunk mögött szívesen vállaljuk óvodák, iskolák munkaközösségeinek, pedagógusainak továbbképzését. Előzetes egyeztetés szükséges a tematika személyre szabásához. 

A résztvevők megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából.

A képzések során nagy hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára. A résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez.

Számítunk az Ökoiskola, Zöldóvoda címre pályázó intézmények pedagógusainak, környezetvédelmi koordinátorainak jelentkezésére. 

Az intézményekkel együttműködve tudjuk vállalni óvodák, iskolák hulladékos felmérését, analízis készítését. 

 

További információ és árajánlat kérés:
Merza Péter
oktatási programvezető
peter(kukac) humusz.hu 
06 1-386-26-48

  

Ízelítő a korábbi képzésekből

 

Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére 

Tanárok hulladékos tanárai voltunk

Kedvcsinálónak néhány idézet a korábbi képzések résztvevőitől:

„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."

„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."

„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."

 

 


 

 

NuHu Bagoly Klub

Pedagógusoknak és környezeti nevelőknek a hulladékcsökkentésről

 

A Nulla Hulladék nem utópia, hanem megvalósítandó cél. Szemléletformáló programjainkkal azt szeretnénk szolgálni, hogy a fenntartható, egészséges és hulladékmentes életmód minden ember számára elérhető legyen. 

A NuHu Bagoly Klub egy programsorozat, amihez várjuk környezeti nevelők, pedagógusok csatlakozását. Mottónk: "Taníts, tanulj a nulla hulladékról."

Ha érdekel a környezetvédelem és azon belül is a hulladékmegelőzés, ha szeretnéd elmélyíteni tudásodat, ha bővítenéd módszertani eszköztáradat, ha megvitatnád tapasztalataidat baráti légkörben, jelentkezz!

 

JELENTKEZEM

 

A programban részt vevők a Humusz Szövetség megújult Nulla Hulladék oktatócsomagját (korábban: "Belefulladunk?" címen) is kézhez kapják. Az oktatócsomag az elméleti és gyakorlati tudásanyag mellett feladatlapokat és kidolgozott módszertani segédanyagokat is tartalmaz.

 

TEMATIKA

 

Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az alkalmak a fent jelzett szerdai napokon 17.00-19.00-ig tartanak.

A klub alkalmain ökofrankó büfét biztosítunk. 

 A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

nuhu_bagoly_klub_plakát1 nuhu_bagoly_klub_plakat2

 

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg. fm

www. szelektalok.hu

 

 

 

 

 

CsatolmányMéret
PDF ikon nuhubagolyklub_plakat.pdf907.77 KB