Ökoiskola Program bemutatása

A Humusz Szövetség és Tagszervezetei több magyarországi régióban töltik be a Regionális Forrásközpont szerepet. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének partnereként célunk a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése. Ennek keretében az OFI által kiírt közbeszerzési pályázaton a Humusz Szövetség 2013 végén elnyerte a közép-magyarországi régió Regionális Forrásközpont szerepét az Ökoiskolákra. 2016 júniusáig szóló megbízatásunk lényege, hogy az Országos Forrásközpont által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és megtartott képzések révén a régiónkban segítsük az Ökoiskola hálózat bővítését, a címekre pályázó intézmények felkészülését és később a megvalósítást.

A projekt várható eredményei:
A természettel, a természeti környezettel, a Natura 2000 fajokkal és élőhelyekkel kapcsolatos ismeretekkel rendelkező, környezettudatos óvodás, valamint általános és középfokú iskolai tanulók számának növekedése. Képzések segítségével a Zöld Óvodák és Ökoiskolák eredményesebb működése. Mentorálás, szakmai segítségnyújtás eredményeként a környezeti nevelés hatékonyságának emelése.

Régiónként várjuk az Ökiskola cím elnyerésére és megtartására pályázó iskolák jelentkezését!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet projekt honlapja: http://www.ofi.hu/sh45
Ökoiskola programoldal: www.ofi.hu/okoiskola
Ismeretanyag a Natura 2000 területekhez:
www.natura2000.hu
Ökoiskola Országos Forrásközpont oldala:
www.kokosz.hu


SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnoksegofi

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.