Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

M e g j e l e n t !

Év: 
2002
Szám: 
Tavasz

dr. Kalas György: Joggal,körömmel

Környezeti Tanácsadók Egyesülete (KÖT). Hogyan szerezhetünk információkat környezetünk állapotáról? A füzet az információs jogokról szóló általános bevezető után külön fejezetben tárgyalja a tájékozódásban meghatározó adatvédelmi törvény nyújtotta lehetőségeket, majd az egyéb jogintézményeket. A füzet gyakorlati használatát iratminták és jogszabálymutató segíti. A füzetnek külön aktualitást ad a témában kötött nemzetközi szerződés (Aarhusi Egyezmény) 2001. október 30-i hatályba lépése. A brosúra megjelentetését a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédő Központ (REC) támogatta.

Stabil tornyok, mobil félelmek


REFLEX Környezetvédő Egyesület Elektroszmog Munkacsoportja.

Az összeállítás első részében riportok olvashatók a Németországban élő dr. Varga András professzorral (élettani hatások) illetve dr. Kalas György jogtanácsossal (jogi problémák).

Ugyancsak itt jelennek meg a sugárzó létesítményekhez kapcsolódó felhívások, állásfoglalások, dokumentumok. A kiadvány második részében hasznos címlista illetve sajtóválogatás kapott helyet. A kiadványt Horváth Ferenc szerkesztette. A brosúra megjelentetését a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédő Központ (REC) és a Dán Környezetvédelmi Ügynökség Közép-Európai Főosztálya támogatta.

Ökológiai fogyasztóvédelem

Hulladék Munkaszövetség, képzési anyag (általános rész). Az összeállítás az elsősorban termékek, szolgáltatások környezeti-közegészségügyi hatásaival foglalkozó témakörhöz közöl szemléletközvetítő tanulmányokat. Feldogozott témák: a környezettudatos fogyasztás alapelvei és társadalmi összefüggései, az etikus fogyasztás, a fogyasztás-reklám-hulladék összefüggései, a környezettel való reklámozás, az élelmiszerbiztonság. Szerzők: Balogh Emese, Móra Vera, Kalas György. A kiadványt elsősorban a témával részletesebben foglalkozni kívánó társadalmi szervezeteknek ajánljuk.

Rózsa Sándor:
Testápoló kislexikon