A magazinról

A lap témája a hulladékcsökkentés, bemutatjuk a fenntartható termelésben és fogyasztásban mutatkozó jó gyakorlatokat, amelyek révén el lehet kerülni a hulladék keletkezését. A Zöld mindennapok rovatban a magánszemélyeknek, közösségeknek szánt praktikus cikkek olvashatók. A Humusz Háztáji rovatban a most már mintegy 50 helyi civil szervezetet számláló Nulla Hulladék Hálózat számára fontos információkról írunk. A KukaSzakma a szabályozási, ipari, technológiai témákon keresztül keresi a hulladékmegelőzésre a válaszokat, és rámutat a háttérben meghúzódó összefüggésekre.

A sokrétű szerzőcsapatot a Humusz munkatársai mellett képzett önkénteseink (szakjogászok, környezetvédelmi szakemberek), felkért szakértőink és partnerszervezeteink munkatársai alkotják, ami a szakmaiságot és hitelességet hivatott szolgálni.

Lapunk célközönségét a környezettudatos, illetve az arra fogékony felnőtt lakosság alkotja.  Szólunk magánszemélyekhez, multiplikátor-hatást kifejtő civil szervezetekhez, helyi közösségek véleményvezéreihez és pedagógusokhoz; megszólítjuk a jövő döntéshozóit: a felsőoktatási intézmények hallgatóit, a hulladékot érintő szabályozásért, tervezésért jelenleg felelős döntéshozókat, szakmabelieket.

Éves szinten 40-50 tömegrendezvényen jelenünk meg a lappal, konferenciákon, pedagógus továbbképzéseken, felsőoktatási intézményekben, de kávézókban, mozikban is ott vagyunk. A magánszemélyek mellett állandó megrendelőink művelődési központok, könyvtárak, önkormányzatok, állami szervek, hulladékgazdálkodási cégek és a kulturális, szociális területeken aktív civilek is.