Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Kalandozások ősszel is!

  • 2016. szeptember 19.
  • Bogi

Zöld Kalandozások programsorozatunk október 5-től, 6 héten át, szerda esténként ismét várja a zöldülni vágyó hallgatóságot. Első előadónk Molnos Zselyke, aki az ökopszichológia témájába avat be minket.

Az ökopszichológia szemlélete a gyakorlatban

A természet nemcsak az, ami ott kint van és zöld vagy mozog, hanem a saját testünk, tudatunk vagy tudattalanunk is, hiszen ezek működését ugyanazok a természeti ritmusok határozzák meg, mint a „kinti” természetét. Ezért betegszünk meg, ha elszigetelődünk a természeti folyamatoktól, ha a napjainkat állandó hőmérsékleti és fényviszonyok között töltjük, és nem vagyunk kapcsolatban a nappal, széllel, fákkal, felhőkkel. Egy harmonikus tájban lenni jóval több mint esztétikai élmény: ellazulunk, megnyugszunk, feltöltődünk. De kétirányú ez az összefüggés a saját jóllétünk és a természet, a bolygó jólléte között. Nemcsak ő hat ránk, hanem mi is: megteremtjük magunk körül mindazt, ami bennünk van – legyen az harmónia vagy zavar.

Épp ezért az ökopszichológiai szemléletnek három megnyilvánulási szintje van a gyakorlatban. Egyrészt fontos figyelnem a közvetlen környezetem jelzéseire. Másrészt azokra a döntéseimre, amelyeknek a hatásait közvetlenül nem érzékelem, de léteznek. És ugyanilyen fontos és kihagyhatatlan lépés figyelni a saját magam jelzéseire is. Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Ezeket a kérdéseket járjuk körül az előadásban és workshopban.


Molnos Zselyke zöld kalandozásokMolnos Zselyke

Molnos Zselyke biológus, ökológus és pszichológus végzettséggel rendelkezik. Évekig középiskolai tanárként dolgozott. Jelenleg az Ökopszichológiai Intézettel képzéseket, előadásokat, műhelyeket, playback-előadásokat szervez illetve tanácsadást, szervezetfejlesztést biztosít.


Az előadás dátuma: 2016. október 5.

Kezdési időpont: 18:00

Helyszín: Humusz Szövetség, 1111 Bp., Saru u. 11.

Támogatói hozzájárulás: 900 Ft/alkalom, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.

Bérlet: 5.000 Ft, ami tartalmazz egy szemléletformáló Humuszos vászonszatyrot is.

Pártoló tagjaink számára a belépés ingyenes. Csatlakozásról további infók: http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek