Tavaszi nagytakarítás a Cseritivel

  • 2021. április 19.
  • Enikő

A Cseriti célja felhívni a figyelmet a háztartásokban feleslegessé váló tárgyak újrahasználatának lehetőségére, a Cseriti tevékenységének pozitív, környezeti-társadalmi hatásaira.

A Cseriti Magyarország legrégibb és egyben legnagyobb, 9 egységből álló adománybolt hálózatát üzemelteti 2011 óta. Az elmúlt 10 évben 2500 tonna, egyébként lomtalanításra kerülő használati tárgyat juttattak el új, elsősorban rászoruló gazdákhoz, akik segítségükkel eddig mintegy 300 millió Ft-ot takarítottak meg. Tevékenységüket díjazva 2020-ban a Figyelő TOP 200 rendezvényén elnyerték a Provident Társadalmi Hasznossági Díját. 

A tavaszi nagytakarítási kampány keretében, ha az otthonotokban szelektáltok, a számotokra már feleslegessé vált, de funkciójukat és esztétikai megjelenésüket illetően még jó állapotú, más számára használható tárgyaitokat, eszközeiteket le tudjátok adni a Cseriti valamelyik boltjában. 

  • Amit nagyon várnak: dísztárgyak; lakásfelszerelés; háztartási eszközök; műszaki cikkek; konyhai eszközök; sporteszközök, szerszámok; játékok; szabadidő eszközök; háztartási textilek (lepedő, ágynemű, törölköző); kiegészítők (cipő, táska, bizsu, stb.)
  • Amit ezúttal NEM gyűjtenek: ruhák; könyvek; bútorok 

A Cseriti azt vállalja, hogy a leadott tárgyakat a Cseriti bolthálózatában értékesíti, továbbra is a használtpiaci árak alatt átlagosan 35%-kal. Így elősegítjük, hogy a rászorulók bolti körülmények között jussanak tartós fogyasztási cikkekhez, miközben védjük a környezetünket is. 

Mint vallják: "Közös célunk az emberek felelősségvállalásának erősítése, a környezet védelme és a közösségi cselekvés aktiválása. Kérjük, legyetek partnerünk ebben!"

forrás: http://cseriti.hu/

1%