Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Sokszínűség a sötét Valóságban” - pályázat

  • 2010. március 19.
  • beus

A GATE Zöld Klub Egyesület, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, valamint annak IRodalmi KerekAsztala irodalmi, fotó és grafikai pályázatot hirdet 18 éven felüliek részére.

 

 

Az ENSZ a 2010-es esztendőt a biológiai sokféleség világévének nyilvánította. Ennek kapcsán merült fel a GATE Zöld Klub Egyesület tagjaiban, hogy dacolva a biológiai elszürkülés ellen a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központtal és annak IRodalmi KerekAsztalával közösen „Sokszínűség a sötét valóságban” címmel irodalmi, fotó és grafikai pályázatot szervezzenek. Ennek segítségével akarják felhívni a figyelmet a fajban gazdag, ám egyre csökkenő méretű, természetes, illetve az évszázados hagyományos gazdálkodás által kialakított, természetközeli állapotú élőhelyek értékeire. Az irodalmat és a képzőművészetet segítségül hívva, szeretnék közvetíteni az emberiség irányába ezen életterek jelentőségét és olyan pályaműveket várnak mindhárom kategóriában, amelyek az élet sokszínűségét mutatják meg.

 

A pályázat feltételei:

  • Nevezési díj: nincs
  • 3 kategória: fotó, grafika (hagyományos vagy számítógépes) és irodalmi (vers vagy novella)
  • Minden pályázó kategóriánként 1 darab művel jelentkezhet
  • A pályázatra még nem publikált alkotásokat várunk
  • Az alkotásokat külön szakmai zsűri bírálja a fotó- és grafikai, valamint az irodalmi kategóriában. Az irodalmi zsűri tagjai: Jónás Tamás, költő, író / Galántai Zoltán, sci-fi író, jövőkutató / Képes Gábor, költő / A fotó-és grafikai zsűri elnöke: Kresz Albert, Balogh Rudolf díjas fotóművész
  • A pályázatot kérjük postai úton ÉS egyúttal digitális formában e-mailen is megküldeni az alábbi címekre:

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, 2100 Gödöllő, Pf. 382. ill. [email protected]

A borítékra, illetve az e-mail tárgyába írják oda: „Sokszínűség a sötét valóságban” - pályázat

A zsűri által érdemesnek ítélt pályamunkák várhatóan egy közös antológiában kapnak helyet, továbbá a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban megrendezésre kerülő irodalmi felolvasóest és fotó-grafika kiállítás anyagát alkotják. A premierrel egybekötött ünnepélyes eredményhirdetés és a zsűri szakmai értékelésének várható időpontja 2010. június 5. Minden pályázót e-mailben értesítünk az eredményhirdetéssel kapcsolatban.

 

Díjazás kategóriánként:
díj: 10 000,- Ft
díj: 6 000,- Ft
díj: 4 000,-Ft
 

Jelentkezési határidő: 2010. április 20.


A pályázók mellékeljék a következő adatokat: Név, cím, telefonszám, e-mail cím
Fotó és grafikai pályázat: minden pályázó egy darab művel nevezhet kategóriánként (tehát személyenként egy fotót és egy grafikát tud benyújtani), amelyet papíron (A/4-es formátumban) ÉS digitális formában is be kell küldenie. Kérjük, hogy a nyomtatás minősége megfelelő legyen, hiszen a legjobbnak ítélt alkotások kiállításra kerülnek. Paszpartut, keretet nem kérünk.
Irodalmi pályázat: minden pályázó egy verssel vagy egy novellával jelentkezhet. Terjedelmi korlát a versnél nincs, novellánál 20 000 karakter.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy tartózkodjanak a plágiumtól. Aki ilyet követ el, annak nevét nyilvánosságra hozzuk. Minden versenyzőnek sikeres munkát kívánunk!


További információ kérhető: Istók Anna: 06-20-33-11-565 vagy Kenéz Árpád: 06-30-50-88-601