Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ösztöndíj végzősöknek, diplomásoknak Németországban

  • 2010. február 03.
  • beus

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) pályázatot hirdet környezetvédelmi területen diplomázott egyetemi hallgatók részére szakmai gyakorlat megszerzésére Németországban.

 

Pályázók köre

Az ösztöndíjra pályázhatnak diplomázott fiatal szakemberek (posztgraduális hallgatók is), akik még nem töltötték be a 28. életévüket, illetve olyan hallgatók, akik 2010 nyarán tanulmányaikat befejezik. A pályázókkal szemben elvárás a legalább „jó” minősítésű diploma.

Pályázni a környezetvédelem bármely területén lehet. (környezettechnika, környezetgazdaságtan, környezeti kommunikáció, környezetjog, természetvédelem…). A pályázók végzettsége nem meghatározott (műszaki tudományok, természettudományok, társadalomtudományok…).

Az ösztöndíj időtartama és célja

Az ösztöndíj időtartama fél év, amely további fél évvel meghosszabbítható. Az ösztöndíj célja szakmai gyakorlat megszerzése. A hallgató megjelöli, hogy a környezetvédelem mely területén kíván gyakorlatot szerezni, a DBU partnerein keresztül vállalja a gyakorlati hely biztosítását a megjelölt szakterületen.

Az ösztöndíj összege 1060 Euró havonta. A gyakorlatot végző fizetés nélküli munkaviszonyt létesít a gyakorlat időtartamára. A munkavégzéshez a német (esetleg angol) nyelv ismerete szükséges. A kiutazást megelőzően a szálláskeresésben is segítséget nyújtunk.

A jelentkezéseket 2010. március 1-ig kell eljuttatni elsősorban elektronikus úton, ha erre nincs mód, akkor postai úton. Az e-mailen beérkezett pályázatok befogadásáról visszaigazolást küldünk.
Jelentkezési lap és a további információs anyagok a honlapról letölthetőek.

További részletek ITT olvashatók.