Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszereljük a világot! - programsorozat

  • 2010. március 18.
  • beus

A Cellux Csoport programsorozatot tart gyerekeknek a budapesti Kesztyűgyárban, a környezetvédelem jegyében. A foglalkozások olyan gyerekeknek szólnak, akik szeretnek gondolkodni, alkotni, játszani, nem félnek a kalapácstól, sem az ollótól, van kedvük új dolgokat felfedezni, és olyan témákra is kíváncsiak, amiket mások elsőre furcsállnak. Aki bátorkodik eljönni, minden nap hazavihet valamit.

 

A csoport egy havi rendszerességű, éves programsorozat keretein belül játékokon keresztül ismerti meg a gyerekeket az aktuális környezeti és társadalmi problémákkal, majd megoldási lehetőséget kínál nekik kreatív műhely-foglalkozásokon.

A foglalkozások célja, hogy a gyerekek az egész bolygóra vonatkozó globális problémakört, saját életükkel is kapcsolatba tudják hozni, és olyan megoldásokat találjanak, amiket maguk is valóra tudnak váltani. A program célja az is, hogy megismertesse a gyerekeket a fenntartható életmód fogalmával, eszközt adjon kezükbe ennek megvalósítására.

A foglalkozások eredményei olyan tárgyak lesznek, amik a gyerekek egész családjának szóló üzenetet hordoznak úgy, hogy a helyszínt elhagyva az üzenetet továbbviszik a foglalkozásokon készül tárgyakkal otthonukba.


A program alapvető célja, hogy olyan értékrendet alakítson ki a gyerekekben, amik ökológikus és közösségi gondolkodást eredményezt. Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek környezeti felelősséggel és megtanulják a közösségi szerepvállalás működési elvét. A program lehetőséget biztosíthat arra is, hogy ne csak a gyerekek, de családjuk is jelen legyen a programokon, illetve kiegészítő órák alkalmával bevonhassuk a családot is.

Időpont: minden hónap első hétfője (az esetleges változásokat külön jelzik a honlapon!)

Legközelebbi időpont: 2010. Április. 12. hétfő:  16.00-17.30

Helszín: Kesztyűgyár - Budapest, VIII., Mátyás tér 15.

 

Forrás és további részletek: CELLUX