Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hasznosíts újra! - kiállítás

  • 2010. január 13.
  • beus

2010. január 16-án nemzetközi projekt keretében olasz és magyar iparművészetis diákok munkáiból nyílik tárlat Hasznosíts újra! címmel a VAM Design Centerben. A megnyitó igazi szórakozást ígér: lesz divatbemutató, és hulladékból készült hangszerek, melyeket maguk az alkotók szólaltatnak meg egy koncert keretében.

 

Egy két éves nemzetközi iskolai együttműködés első állomásának lehetünk a közeljövőben tanúi a VAM Design Centerben.
A Budapesti Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola és az Olaszországi Istituto Statale D’arte "FAUSTO MELOTTI" Cantu művészeti középiskola a Tempus Alapítványon keresztül az Európai Unió által támogatott két éves együttműködési projektet bonyolít. Együttműködés területe az újrahasznosítás.

Az iskolák diákjaik számára Hasznosíts újra! címmel pályázat írtak ki, melyre a diákok saját alkotásokkal készülnek, melynek eredményeként fantáziadús füst-ruhák, magnószalag párnák, konzervdoboz ékszerek és még sok érdekes, ötletes tárgy született meg. A művek a fiatal generáció kreativitását, gondolkozását, a tárgyakhoz való viszonyát és filozófiáját tükrözik, hisz olyan ötletekkel találkozhatunk amelyek csak egy mai tizenéves agyából pattanhatnak ki.

A 10 legjobb magyar diák 2010 áprilisában Olaszországba, a cantui iskolába utazhat. 2011-ben pedig az olasz diákok és tanáraik látogatnak majd el Magyarországra. A diákok munkáit és a projekt eredményeit több alkalommal is kiállításon mutatják majd be. Ennek első állomásaként a VAM Design Centerben január 16-án nyílik a Hasznosíts újra c. tárlat, amely március 30-ig lesz látható.

A kiállítás megnyitóján a diákok által tervezett és kivitelezett ruhák divatbemutatóját, az iskola énekkarának koncertjét élvezhetik majd a látogatók, melyen a diákok a saját maguk által hulladék anyagból készített hangszereken játszanak.

 

Forrás: www.vamdesign.hu