Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cellux Csoport gyerekfoglalkozásai a környezetvédelem jegyében

  • 2010. március 18.
  • beus

A Cellux Csoport javít, barkácsol, tákol, - nem dob ki semmit, csak azért, mert látszólag már semmire se jó, hanem megpróbálja használhatóvá vagy újrahasználhatóvá tenni még mások hulladékát is. A csapat programjain a gyerekekkel együtt gondolkodik a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. Alkotnak és barkácsolnak, kilépve az A/4-es papír egysíkú világából. Alapanyagaik háztartási és városi hulladékok, mert a környezettudatos nevelés elsődleges szempontjuk.

 

MŰHELY A SZEMÉTDOMBON
Foglalkozásaikon használati tárgyak, például füzetek, ékszerek, pénztárcák, ajándékok és játékok, azaz bábok, állatfigurák, társasjátékok, jelmezek készülnek hulladékanyagokból. A workshopok tematikája alkalomszerű, a befogadó intézmény aktuális programjához igazodva, lehetnek irodalmi, ünnepi, környezetvédelmi témájúak.

IDŐTARTAM
2 - 8 óra

KOROSZTÁLY
4 éves kortól várják a gyerekeket, fiatalokat, de felnőtteknek is tartanak műhelyfoglalkozásokat. Többnyire családi program révén az egész család bevonásával történik a munka a gyakorlatban (0-100 éves korig).

ÁLLANDÓ HELYSZÍNEINK
Gödör Klub, Erisz-Szogyesz Gyermekjóléti Szolgálat, Kesztyűgyár Közösségi Ház, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Sziget Kulturális Rendezvényiroda, Iparművészeti Múzeum, Zöld Fiatalok Egyesülete, Afrika Platform.

 

További információ, részletes programok, stb: CELLUX