Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ne feledd: idén is rendelkezhetsz adód 1%-áról!

  • 2022. március 31.
  • Gyuri

Május 20-áig van lehetőség rendelkezni az SZJA 1% felajánlásról. A Humusz közhasznú civil szervezetként jogosult 1% fogadására, így hálásan megköszönjük, ha minket támogatsz!

AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA

Adó 1%-ot minden olyan magánszemély felajánlhat, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak.

Ha még nem rendelkeztél az szja 1+1%-áról, azt a bevallásától függetlenül a 2022. rendelkezőévben május 20-áig megteheted. A rendelkező nyilatkozatot a legegyszerűbben az e-SZJA online felületén töltheted ki. Vagy pedig a 21SZJA bevallás 21SZJA-EGYSZA lapján adhatjuk meg a támogatandó szervezetet akár a NAV, akár a munkáltató készíti el nekünk az adóbevallásunkat.

A nyomtatványra írhatjuk rá a támogatandó adószámát, és ezt május 20-ig meg kell kapnia a NAV-nak vagy elektronikusan, vagy postán.

Elektronikus úton való felajánlás az e-SZJA webes felületen tehető meg.

Az az online kitöltőfelület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, akkor a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papíralapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz.

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Adószámunk: 18529904-1-43

A Humusz Szövetség 27 éve dolgozik a fenntartható fogyasztásért és a hulladékcsökkentésért. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy ezt a közhasznú tevékenységünket a további években is folytatni tudjuk.