Mérgeket találtak a Shein termékeiben

  • 2024. június 02.
  • PKata

A Shein, az egyik vezető kínai e-kereskedelmi platform által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége – állapította meg egy vizsgálat, amelyek a szöuli kormány rendelt meg. Bizonyos anyagok koncentrációja 428-szorosa a megengedettnek.

Ezek a termékek gyorsan meghódították a helyi online piacot, de úgy tűnik, hogy a minőség és biztonság terén komoly hiányosságok mutatkoznak. A legfrissebb ellenőrzés során nyolc, a Shein által értékesített, gyerekeknek szánt, bőrből készült termék közül hét esetében találtak veszélyes mennyiségű mérgező anyagot. Különösen aggasztó, hogy

NÉGY BŐRTÁSKA KÖZÜL HÁROM OLYAN MÉRTÉKŰ FTALÁT LÁGYÍTÓSZERT TARTALMAZOTT, AMI JÓVAL MEGHALADJA AZ ELFOGADHATÓ HATÁRÉRTÉKET – EGY ESETBEN AKÁR 153-SZOROSAN IS.

Nem csak táskák esetében találtak problémát; két pár gyermekcipő közül az egyiknél nagyobb formaldehid-, a másiknál pedig elképesztően magas, a megengedett határérték 428-szorosát meghaladó ftalát lágyítószer-szintet mutattak ki.

EGY BŐRÖV PEDIG JELENTŐS ÓLOMTARTALOMMAL KERÜLT FORGALOMBA.

Ezek az eredmények részei egy nagyobb vizsgálatsorozatnak, amely április eleje óta zajlik és több kínai e-kereskedelmi óriást érint, mint például az AliExpress és a Temu. Az eddig átvizsgált 93 termék közel fele – pontosabban 43 százaléka tartalmazott valamilyen formában mérgező anyagot – írta meg a Korea Times.

A ftalát lágyítószerek használata különösen aggasztó, tekintettel arra, hogy ezek az endokrin rendszerre káros hatású vegyi anyagok, amelyek befolyásolhatják az emberek reproduktív funkcióit.


Forrás: https://greenfo.hu

Kép forrása