Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Májusi Komposztünnep a Humusszal

  • 2017. május 04.
  • Peti

Kíváncsi vagy hogyan készül egy komposzt kas? Érdekel a közösségi komposztálás? Már komposztálsz, de vannak kérdéseid? Szívesen ismerkednél a témával játékos formában? Gyere el a Humusz Kertbe 2017. május 12-én, pénteken 15.00 órától, és mindenbe belekóstolhatsz. Hozd el a szomszédodat és környezetbarátaidat is!

A "Komposztáljunk együtt! 2017" program keretében idén is megszólítottuk a fővárosi közcélű intézményeket, hogy kapcsolódjanak be a komposztálásba. Szakmai felkészítést adunk elméleti és gyakorlati képzés formájában, valamint intézményenként két komposztládával is segítjük a kerti és konyhai hulladékok legzöldebb felhasználásának terjedését. (A program részleti itt találhatók.)

Ebbe a programba illeszkedik szervesen a májusi Komposztünnep, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, óvodástól a nagyszülőkig.

Május 12-én pénteken 15.00-18.00 óra között A Humusz Ház kertjében. (1111 Budapest, Saru utca 11, Móricz Zsigmond körtértől 4 perc séta)

 

A programról:

- komposzt kas építés a kertben: A Ti segítségetekkel szeretnénk bemutatni, hogy fűzfavesszőből hogyan készíthető komposztáló és magaságyás egyben.

- Komposzt-bemutató: aki kíváncsi, hogy hogyan működik az ágaprító, vagy a rostálás, mire jó a komposzt átforgatása, az megismerkedhet a komposzt-mesterség trükkjeivel.

- Komposztálás a környezeti nevelésben: játékok minden korosztálynak

 

A program ideje alatt ökofrankó büfét üzemeltetünk.

 

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely ide kattintva tölthető ki.

 

 

 

kas

 

További információk:

Merza Péter

oktatási programvezető

[email protected]