Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország első lett Európában

  • 2006. május 31.
  • humusz
Új, vízzel kapcsolatos oktatási programot mutattak be hazai pedagógusoknak a WET Nemzetközi Alapítvány szakemberei - olvasható a hulladeksors.hu oldalon.

 

A világszerte sikeresen futó WET (Water Education for Teachers) egy olyan interaktív oktatási programcsomag, amely környezettudatosságra és vízkészleteink védelmének fontosságára hívja fel a diákok figyelmét. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. támogatásával Európában elsőként Magyarországon akkreditálják várhatóan a jelenleg 8 modulból álló, több tudományterületet átfogó általános iskolai tananyagot. A WET országok között úttörőnek számít, hogy magyar szakemberek az országos startot megelőzve tesztelték és a hazai oktatási rendszerhez is hozzáigazították a programcsomagot.

 

A WET több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a víz témakörét feldolgozó oktatás területén. A nemzetközi civil szervezet mindenkori tanmenet keretében, ám újszerű, interaktív módszerek alkalmazásával, valamint testre szabott tematikával vezeti be a nebulókat a vízzel kapcsolatos ismeretekbe. A projekt jelenleg 25 országban működik. A programot gondozó nemzetközi alapítvány szakemberei eddig 400 ezer tanárt képeztek ki világszerte a programcsomag oktatására, amely mára közel 25 millió gyermekhez jutott el. A mintegy 300 különböző, több tudományágat is átfogó, interaktív gyakorlatból 8-at választott ki a programot globálisan felkaroló Nestlé Waters, amelynek érdekeltségi körébe a Kékkúti Ásványvíz Zrt. is tartozik. A kiválasztott programokat a tervek szerint a hazai általános iskolákban a következő tanévtől vezetnék be - az adott oktatási intézmény által választott kereteken belül.

forrás: hulladeksors.hu