Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

LogIQka - egy észbontó játék kicsiknek és nagyoknak

  • 2020. április 14.
  • Peti

Terveink szerint idén márciusban a Környezeti Nevelési Műhelykonferencián mutattuk volna be legújabb szemléletformáló eszközünket, a LogIQkát. A játék készen áll, de a megismerésére még egy darabig várni kell. Szeretnénk belőle mégis egy kis ízelítőt nyújtani, hogy a járvány után minél több helyre eljuthassunk vele.

A két és fél éve kidolgoott és azóta is népszerű szabadulószobás játékunk, a Pucolj ki! sikerein febuzdulva idén is belevágtunk egy újításba. Mivel hiszünk a játékos tanulás eredményességében úgy gondoltuk, hogy a "szobából kiszabadulós" játákmenetet megfordítjuk. Ezúttal a kuka belsejébe kell "beszabadulni" és a rejtvényes feladványok, logikai bukfencek során kell megfejteni a LogIQka titkát.

A hulladékos ismeretek nagyon összetettek és összefüggésben állnak a globális klíma és ökológiai válsággal ugyanúgy, mint a hétköznapi döntéseinkkel, fogyasztói szokásainkkal. Ha a problémakör minden részletében nem is, de egy-egy fontos szeletében könnyedén elmerülhet az, aki kipróbálja a LogIQkát.

Ebben a játékban a kreatív újrahasználat szó szerint kézzel fogható, hiszen a játék elemei nagyrészt hulladékból készültek. 

A LogIQka egy interaktív szemléletformáló játék. Családoknak, születésnapi buliknak, iskolai és céges rendezvényeknek egy igazán jó programlehetőség, amiben játszva tanulhatunk a hulladékról. Csapatban teljesíthető feladványokkal, agytekervényeket megmozgató kihívásokkal teli küldetés.

Ajánlott korosztály és létszám: 10-100 éves korig, 2-8 fős csapatok részére

 

A LogIQka bázishelye a Humusz Ház, de természetesen iskolák, rendezvények számára kitelepülést is vállalunk (a járványhelyzet elmúltával).

 

További információért keresse Merza Péter oktatási programvezőt: peter<kukac>humusz<pont>hu

https://humusz.hu/logiqka

 

 

Logikuka logiqka

 


 

A játék létrejöttét a Baptista Szeretetszolgálat No Planet B programja támogatja.

No Planet B (NINCS "B" TERV! CSO-LA/2017/388-137) EU társfinanszírozású projekt. A tevékenységért kizárólagosan a Humusz Szövetség felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

No Planet B   EU