Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leszámolt a magyar Lidl az egyszer használatos műanyag termékekkel

  • 2020. július 01.
  • Enikő
A Lidl Magyarország eleget téve 2018-as vállalásának, áruházaiban már nem kaphatóak az egyszer használatos műanyag termékek. Az alternatív termékekre való átállásnak köszönhetően a vállalat így évente mintegy 37 tonna műanyagot takarít meg - derül ki a Lidl közleményéből.

Az áruházlánc 2018-ban célul tűzte ki, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkentse a műanyag felhasználását és a saját márkás termékek csomagolóanyagainak 100%- át újrahasznosíthatóvá tegye. A vállalat műanyaghulladék visszaszorítására irányuló stratégiájának megfelelően megszüntette kínálatában az egyszer használatos műanyag termékek, többek között a szívószálak, az eldobható műanyag poharak, műanyag tányérok és evőeszközök, valamint a műanyag fültisztító pálcikák értékesítését.

 

A Lidl beszállítóival együttműködve környezetkímélőbb alternatívákat kínál az egyszer használatos műanyag termékek helyett, például papírpoharakat, papírtányérokat, papír szívószálakat, a természetben lebomló, cukornádból készült papír mélytányérokat, valamint fa evőeszközöket.

 

Ennek köszönhetően évente mintegy 37 tonna műanyagot spórol meg a Lidl – mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

 

forrás:https://www.portfolio.hu/uzlet/20200624/leszamolt-a-magyar-lidl-az-egysz...