Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Le a cipővel” - Vidékjáró Családi Fesztivál

  • 2016. április 04.
  • Ressinka Agnes

A Vidékjáró, több alapítvánnyal, civil szervezettel, alkotó közösséggel összefogva „Le a cipővel” Vidékjáró Családi Fesztivál néven egyedülálló rendezvényt szervez április közepén, Budapest szívében, a Városligeti Napozóréten, bemutatva a legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségeket.

2016. április 15-17. között, három napra igazi gyerekparadicsommá alakul át a városligeti Napozórét, ahol családbarát programok: kézműves foglalkozások, tematikus udvarok, hangszerbemutató, népzenei koncertek, táncház és nem utolsósorban számtalan mozgásforma várja majd a kisebbeket és nagyobbakat. A színes rendezvényen osztálykirándulások, nyári táborok, családi kirándulások helyszínei mutatkoznak be. Ez a rendezvény célja is, azaz hogy a pedagógusok, szülők új kikapcsolódási, pihenési lehetőségekkel ismerkedhessenek meg, mindezt úgy, hogy interaktív módon maguk is bekapcsolódhassanak a kiállításokba, előadásokba, szakmai programokba, gyermekeikkel, diákjaikkal, vagy akár nélkülük. Aki eljön, élményközpontok, kalandparkok, erdei iskolák, látogatóközpontok, élményfarmok, nemzeti parkok, gyermekbarát szálláshelyek, üdülők, szállodák, fürdők ajánlataival gazdagodhat.

Nyitásként, pénteken szakmai napot szerveznek a pedagógusok számára, akik osztálykirándulásaikhoz kaphatnak konkrét helyszín- és programajánlatokat. Személyesen megismerkedhetnek az egyes programgazdákkal, szervezőkkel, és válogathatnak a csak erre az egy napra érvényes egyedi kedvezményes ajánlatok közül.

Szombaton és vasárnap családbarát programokkal várják az érdeklődőket egy különleges kikapcsolódásra. Tematikus – öko-, egészséges életmód, sport és zöld – udvarainkban egész nap különféle gyermekfoglalkozások, változatos programok várják majd a kicsiket, szülőket és nagyszülőket egyaránt. A legkülönfélébb nyári tábori ajánlatok mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre, a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra, amelynek népszerűsítése érdekében érdekes kiállítások, előadások, interaktív szakmai programok is látogathatóak lesznek.

Várnak tehát minden ÁLTALÁNOS- ÉS KÖZÉPISKOLAI TANÁRT, KIS- ÉS NAGYCSALÁDOT, EGÉSZSÉGTUDATOS ÉRDEKLŐDŐT az ingyenes rendezvényre, amelyen több ezer látogatóra számítanak.

Hogy mi emeli ki első alkalommal életre hívott rendezvényt a fesztivál-tengerből?

Elsőként a színvonalas, valódi kultúrát közvetítő műsorfolyam, magyar népzenével, világzenével, táncházzal, amelynek keretében hárfák, a legkülönfélébb dobok és fúvós hangszerek is kézbe vehetők lesznek. Ezen kívül különleges attrakciók várnak mindenkit, mint amilyen egy hatalmas akvárium, vagy akár ízelítő a kalandparkok világából, mobil tanösvénnyel, kötélpályákkal, mászófalakkal. Harmadrészt az izgalmas kísérő programok, ahol egyebek mellett népi kézművességgel, szappanfőzéssel, sajtkészítéssel is találkozhatunk a hétvége során.

Cél, hogy minden látogató élményekkel gazdagon távozzon, amelyeket nyáron tovább gyűjtögethet a kínált kikapcsolódási lehetőségek valamelyikének helyszínén!

A Fesztiválhoz tartozó pályázati kiírás itt található.

Forrás: http://videkjaro.hu