Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

VII. TERMIK Tábor 2014

  • 2014. február 03.
  • Ressinka Agnes

 

 

A Magonc Alapítvány önkéntes csapata idén immár hetedik alkalommal rendezi meg országos, 10-14 éves gyermekeknek  szó nomád táborát, a TERMIK Tábort.  10 felejthetetlen napra várják a táborozókat  egy csörgedező patakokkal határolt tisztásra, a Keleti-Bakonyba! 


A Magonc Alapítvány célja  egy olyan program megvalósítása, ahol a táborozó gyermekek és a szervezők együttesen ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, elsajátítják a tájékozódási ismereteket, valamint megtanulják hosszú távon is fenntartható módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat. Eközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki; barátokká válnak.  

 

A táborban a résztvevők 12 fős „családokba” lesznek beosztva, ezek a családok (természetesen egy családfővel kiegészítve) járják végig délelőttönként forgószínpadszerűen a különböző programokat. Itt a gyermekek minden nap más és más kalandos, élményszerű, de ugyanakkor szakmai ismereteket is nyújtó foglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozások során a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg a tábort körülvevő élőlényekkel és egyéb természeti, kulturális kincsekkel.

 

A délután során kötetlenebb, de a délelőttiekhez hasonlóan színes és változatos elfoglaltságok várnak a táborozókra: a közösség összekovácsolódását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, vagy akár a teljes tábor népét bevonó nagy csapatjátékok. Napnyugtakor közös, tábortűz körüli énekléssel, mesehallgatással és színdarabbal zárják a tábor napjait.

 

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vettrészvételi díj. A 10 napos tábor során az étkezéshez, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás 2014-ben legalább 29 500 Ft.

 

Időpont: 2014. július 14-23.

Helyszín: Bakonynána, Vadalmás-rét

Jelentkezési határidő:          általános jelentkezés: 2014. március 31.
                                          pótjelentkezés: 2014. május 1. (maximum 10 fő!)

Korosztály: 10-14 év (egyéb esetben külön egyeztetés szükséges!)

Részvételi hozzájárulás: 29 500 Ft (utazással együtt)

Szállás: szabad ég alatt, saját sátrakban

Utazás: közösen Budapestről, különbusszal

 

A táborról és a napi programokról részletes tájékoztatás, valamint online jelentkezési lehetőség található megújult honlapjukon:

www.termiktabor.hu

 

További információ, jelentkezési tudnivalók:
E-mail: info@termiktabor.hu
Posta: 2111 Szada, Árpád u. 30.
Telefon:

+36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány)

+36-20-430-8427 (Kotormán Ábel)