Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezetvédő és Tudatos Fogyasztó Konferencia

  • 2012. március 15.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

2012. április 5-én immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Környezetvédő és Tudatos Fogyasztó Konferencia Kecskeméten, a Zöld Óvodák és a még nem zöld, de zöldülni vágyó óvodák számára.

A konferencia célja

A konferencia lehetőséget biztosít a bemutatkozásra a környezetvédelemben és tudatos fogyasztói magatartás kialakításában már jártas óvodapedagógusoknak, Zöld Óvodáknak és zöldülni vágyó óvodáknak. Továbbá mindazok számára szakmai beszélgetést, ismereteik bővítését, gazdagítását jelenti a konferencia, akik ezt a jártasságot óhajtják megszerezni.

A szervező 

A Corvina Óvoda és Általános Iskola - Ifjúság Úti Óvoda immár második alkalommal (2006. és 2009.) nyerte el a Zöld Óvoda címet, amit a környezeti nevelésben, a fenntarthatóságra nevelésben kiemelkedő szakmai, pedagógiai, szemléletformáló munkát végző óvodák kapnak meg. 2009. óta Zöld Óvoda Bázisintézményi feladatokat is ellátnak.

Feladatuk többek közt a Zöld Óvodák szakmai munkájának segítése, támogatása, a bevált jó gyakorlatok közkinccsé tétele, a fenntarthatóság szemléletének széles körben való terjesztése annak érdekében, hogy minél több óvoda legyen Zöld Óvoda, s a régióban minél szélesebb társadalmi körökben nyerjen teret a jövő életszemlélete. Mindezek megvalósítására szervezik ezt a konferenciát.

A program résztvevői, hallgatói

A részvevők maguk is érdeklődnek és a mindennapokban is – pedagógusként, és magánemberként is – alkalmazzák azokat a tevékenységeket, életmódbeli szokásokat, amelyek a fenntartható fejlődés szemléletét és minél szélesebb körben történő megerősödését segítik. A konferenciával, s magával a szemlélettel is támogatják a helyi termelőket, a FairTrade kereskedelmet preferálják, egészséges életmódra nevelnek (természetes vitaminok, bioételek, mozgás, testedzés…), formálják a vásárlói, fogyasztói szokásokat, a megújuló energiaforrások előnyeiről beszélgetnek, energiatakarékossági, hulladékkezelési megoldásokkal, újrahasznosítási ötletekkel segítik egymás munkáját.

Az előző évek pozitív tapasztalatai alapján idén is a megye és a térség több településéről várnak résztvevőket: Dunaújvárosból, Kalocsáról, Méntelekről, Tiszaalpárról, Kiskunfélegyházáról, Paksról, Kiskunhalasról, Jánoshalmáról, Vésztőről, Makóról, Dévaványáról, Szegedről, Budapestről és Kecskemét óvodáiból.

Az óvodáról bővebben információkat, programjairól képeket, leírásokat találunk az alábbi linken: www.ifjusagovoda.hu