Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kockás liliom túra

  • 2013. április 03.
  • Pauló Gergő

Tavasztündér hosszúra nyúlt szendergése miatt, a kockásliliom túra időpontja egy hetet csúszik, így 2013-ban április 13-ra várják soron következő kirándulásuk résztvevőit!

Szent György havában, a virágkoszorút öltött vadkörtefákkal egy időben emelik fel virágaikat a kockásliliomok. A rózsaszín, sakktáblaszerűen foltos, bókoló virágok sok természetfotóst ihlettek meg. Annak ellenére, hogy oltalom alatt áll e faj, (természetvédelmi értéke 50.000 Ft) szépsége miatt néha áldozatul esik a tudatlan kirándulók gyűjtőszenvedélyének.

E szemet-lelket gyönyörködtető liliommal április során, az E-misszió Egyesület szakembereinek vezetésével, lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatnak a túra résztvevői.

Helyszíne: Beregi-sík, Márokpapi környéke

Időpontja: 2013. április 13. (szombat)

Indulás: Csiperke Erdei Iskola és Tábor (Márokpapi, Kossuth u. 111.) reggel 10:00. Az Egyesület különjáratot bérel, mely szombat reggel indul Nyíregyházáról. A korlátozott kapacitás miatt (40 fős autóbusz) az autóbuszos utazást választók esetében fontos a jelentkezés és a befizetés sorrendje.

Találkozó a busszal utazóknak: Nyíregyháza, a vasútállomással átellenben lévő Profi üzletlánc parkolója. (buszindulás: 2013. április 13. (szombat), reggel 08:00)

Árak: A túravezetés ingyenes. A busz költsége 1.500 Ft/fő, iskolai csoportoknak és családoknak (szülő - gyerek, unokatestvér, nagyszülő - unoka) kedvezményesen 950 Ft/fő. A jelentkezési lap kitöltésénél kérem jelezze ezt! A különjárattal történő utazás Nyíregyházáról:
- 1.500 Ft/fő.
- Iskolai csoportoknak és családoknak (szülő - gyerek, unokatestvér, nagyszülő - unoka) 950 Ft/fő.

Jelentkezés feltétel: jelentkezési lap kitöltése és a [email protected] történő eljuttatása. Bérelt busszal érkezők esetén a jelentkezéseket a részvételi díj befizetését követően áll módukban véglegesíteni. A fizetés történhet Egyesületünk irodájában személyesen, vagy átutalással (Számlaszámunk: Szabolcs Takarék - 68800109-11077444).

Bővebb információ: csiperkeerdeiiskola.hu