Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Klímamentő tábla

  • 2011. február 09.
  • Géczy Anna

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen készült el az gynevezett „Klímamentő tábla". A "Klímamentő tábla" a Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (2x3 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható.

Klímamentő tábla – az új, látványos környezeti nevelési segédanyag

 

Hulladékból termék kiállítás                                                         Öko-Pack Kft.

 

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen egy újabb látványos és hasznos eszközzel, az úgynevezett „Klímamentő táblával” gazdagodik a hazai környezetvédelmi szemléletformálás folyamatosan bővülő eszköztára.

 

A S. Genovese engedélyével most elkészült a klímaváltozás okaira és az alkalmazkodás lehetőségére rámutató, figyelemfelkeltő plakát magyar változata és szöveges tanulmánya.

Ez az ún. „Klímamentő tábla” a Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (2x3 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható.

A tanulmány kidolgozásában és a tábla elkészítésében részt vett a Zöld Fiatalok Egyesülete is, akik programjaikkal és képzéseikkel hatékonyan terjesztik a fenntarthatóság gyakorlatát, legyen az csere-bere börze, vagy Szociális Bringa Program.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ezzel a látványos elemmel kíván hozzájárulni a környezeti nevelési eszköztár bővítéséhez, a klímaváltozás okainak, összefüggéseinek megértéséhez, az alkalmazkodáshoz és a megfelelő cselekvések kiváltásához. A táblával folyamatosan lehet majd találkozni országszerte, különböző környezetvédelmi rendezvényeken, ÖKO-Pack Játszóházak, Hulladékból Termék kiállítás, Tükörben a Világ kiállítás alkalmával.

A táblához kapcsolódó tanulmány részletesen bemutatja életmódunk, gondolkodásmódunk és társadalmi intézményeink azon területeit, amelyeken sürgősen változtatnunk kell ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrofális környezeti változásokat.

A tábla szlogenje, a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az ismeretek birtokában mindenki saját környezetében tegye meg az első szükséges lépéseket – mindannyiunk érdekében.

 

Aki szeretne jobban elmerülni a fenntarthatóság gyakorlati lépéseiben és a magyarországi állapotok elemzésében, annak őszintén ajánljuk a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső tanulmányát, mely egy, a magyar társadalom számára készített helyzetelemzés. A jelentés ingyenesen letölthető a Tanács honlapjáról.

 

Információ:

Hankó Gergely

ÖKO-Pack Nonprofit Kft.

06-70/249-61-13

[email protected]

www.hulladekboltermek.hu

www.okopack.hu

 

Klímamentő tábla