Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

5+1 tuti tipp karácsonyra: Ajándékozz pucéran!

  • 2011. december 09.
  • Pauló Gergő

Évek óta törekszem arra, hogy ne használjak csomagolópapírt az ajándékozásnál. Különösen aktuális ez a téma most, karácsonykor, amikor temérdek mennyiségű csomagolóanyag kerül feleslegesen a szeméttelepekre.

Magazinból csomagolás

Néha tálcán kínálják magukat a legegyszerűbb megoldások, máskor egy kicsit gondolkodni kell. Összegyűjtöttem pár ötletet csomagoláshelyettesítőkből, hátha mások is szívesen csatlakoznak az anti-csomagoló mozgalmamhoz.

  • Add oda pucéran!  - Miért is ne lehetne szimplán csomagolás nélkül a fa alá tenni az ajándékot?
  • Használj reklámszatyrot! – ha a meglepetés erejének bájától nem akarod megfosztani magad, gyűjtsd a reklámtáskákat és rejtsd azokba az ajándékodat. Ma már a legtöbb ruházati üzlet, a parfümériák kifejezetten mutatós papírtáskákat adnak vásárlásnál, amik tökéletesen megfelelnek erre a célra.
  • Csomagolj ajándékkal! – Elsőre talán furcsán hangzik, de például egy sálat, egy kendőt könnyen felhasználhatsz az ajándék csomagolására, így kettő az egyben meglepetést készíthetsz.
  • Tedd újságpapírba! - Ha nehezen rugaszkodsz el a papírba csomagolás szokásától, használd fel megunt magazinok lapjait.
  • Többfunkciós csomagolás. – Jó lehet olyan tasakba rejteni az ajándékot, melyet a megajándékozott később tovább használhat. Például a kis selyem vagy szaténzsákok (akár készen vásárolt, akár saját kezűleg gyártott) jó szolgálatot tesznek az ezernyi apró kacattal telezsúfolt női fiókok rendezésére, tarthatunk bennük ékszereket, finom fehérneműt, sminkcuccokat, és utazáshoz is jól jönnek, ha csak pár kiegészítőt vinnénk magunkkal.
  • Válts zacskóra! - Ha még nem érzed késznek magadat az öko-szemléletű ünneplésre, de szeretnél tenni valamit a fenntartható bolygóért, térj át a papír ajándéktasakra, és törekedj azok újrafelhasználására.

Forrás: artinterior.blog.hu