Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két pályázattal indul a Tisztítsuk meg az országot! projekt

  • 2020. október 27.
  • Viktor
Szerző: 
Viktor

Két meghatározó pályázati konstrukciót dolgoztak ki az eddigi legnagyobb illegális hulladékfelszámolási projektben: az egyiket az önkormányzatok számára a Belügyminisztériumnál, a másikat a civil és a gazdálkodó szervezetek, valamint az egyházi jogi személyek számára az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál (ITM) – mondta el az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kedden, budapesti sajtótájékoztatón.

Boros Anita közölte: a projekt 2020 második felében megvalósuló első ütemének végrehajtására a kormány 13 milliárd forintot biztosított; a központi koordinátor az ITM – írja az MTI. 

"A 2020 júliusában indult kísérleti szakasz 12 helyszínen zajlott, a tapasztalatok alapján az egész országban megkezdik a leginkább szennyezett területek megtisztítását. Elsődlegesen a közutak, vasutak, erdők, turistaútvonalak, folyópartok, valamint önkormányzati közterületek megtisztítását tűzték ki célul" – mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy ebben a munkában mindenkire számítanak: a lakosságra, a vállalkozásokra, a közigazgatási szervekre, az önkormányzatokra és a civil szervezetekre is.

Forrás: index.hu