Karácsonyi kedvencek alakulnak át a Tescónál

  • 2020. december 17.
  • Enikő
Átalakul a karácsonyi kínálat a brit Tescónál: 20 millió darab műanyagnak mond búcsút az idei szezonban az élelmiszerlánc. Műanyagmentes lesz számos ünnepi kedvenc csomagolása és több termékről a csillámpor is eltűnik.

Több mint 20 millió darab egyszerhasználatos műanyagot távolított el karácsonyi kínálatából a brit Tesco idén. A műanyagszennyezés megfékezése több ünnepi termék csomagolása lett műanyagmentes.

 

Eltűnik a csillámpor is

 

A brit Guardian írta meg, hogy a boltlánc saját márkás karácsonyi crackerjei - a cracker az angol karácsonyok egyik kötelező eleme, gyakorlatilag egy óriási szaloncukornak kinéző ajándékcsomag - például először lettek műanyagtól mentesek. Csak ezzel több mint 14 millió darab műanyag tűnik el. A brit Tescónál a csillámport is kivonják az egyszerhasználatos termékekből és csomagolásokról, ami azt jelenti, hogy a boltlánc díszcsomagoló anyagai, ünnepi kártyái, ajándéktasakjai mind újrahasznosíthatóak.

 

454 tonna műanyag

 

A műanyag elleni harc nem csak az ünnepi termékeket érinti. A Tesco tavaly februárban vállalta, hogy 2020 végére sajátmárkás termékeiből eltávolítja az összes nehezen újrahasznosítható anyagot; másfél évvel a vállalás után az áruházlánc 454 tonnányi ilyen besorolású műanyagot távolított el Közép-Európában.

 

Magyarországon eddig 62 tonna nehezen újrahasznosítható anyagot vontak ki a használatból. Az áruházlánc az újrahasznosításra nem alkalmas műanyagot egyéb alternatívákkal váltotta ki a közép-európai régióhoz tartozó országokban, így Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában.

 

forrás: https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/karacsonyi_kedvencek_alakulnak...