Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tükörben a világ kiállítás

  • 2010. szeptember 01.
  • Géczy Anna

Tükörben a világ kiállításVajon mire van szüksége egy emberi lénynek? Jó, ha akad neki betevő falat, és van hol lehajtania a fejét. Ezen kívül sok más igénye is van. Szeretetre és biztonságos közegre vágyik. Meg akarja érteni mindazt, ami körülötte történik. Fontos neki, hogy szabadnak és egyéniségnek érezze magát. Az, hogy milyen módon oltja ily sokféle szomját, hatással van arra, hogy marad-e hely a többi élőlénynek körülötte, és hogy embertársai is megkapják-e mindazt, ami őket megilleti.

Tükörben a világ kiállítás

A kiállítás egy felfedezőút: a látogatók saját magukban is elmélyednek, miközben kitekintenek a világra. A kérdés: Melyek az alapvető emberi szükségleteink, és hogyan tudjuk ezeket kielégíteni anélkül, hogy a Bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetnénk?

A kiállításra ellátogató vendégek szemléletes példákon keresztül kapnak képet arról, hogy milyen az élet a Föld különböző szegleteiben, és hogy az ő életmódjuk hogyan hat mások életére. Az interaktív játékokban gazdag, 200 m2 alapterületen felállított kiállítás mindenkihez szól, de külön ajánljuk a 10-18 éves korosztály számára!

A tárlat ezúttal Pécsett kerül bemutatásra, ahol október 11-től  november 5-ig -ig ingyenesen látogatható a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar aulájában. Célunk nem más, mint alternatív utakat mutatni Pécs és környéke lakosságának a globalizáció tengerében és megoldásokat kínálni egy kisebb, komfortosabb ökolábnyom eléréséhez. (A kiállítás hétfőtől szombatig 8.00-18.00 óráig látogatható.) 

 
További információ: http://www.tukorbenavilag.hu/

 

Riport, bemutató a kiállításról:

-          http://www.youtube.com/watch?v=zaEVzrtbbhQ

-          http://www.youtube.com/watch?v=Dj50vXwL3AI&feature=related