Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Karácsonyi készülődés

  • 2010. december 08.
  • Géczy Anna

A Magosfa Alapítvány Vackor-Váckör környezeti nevelési klubjának decemberi 13-i, váci összejövetelén ötletadó képekkel illusztrált előadást hallhatunk, egyben alkalmunk nyílik mézeskalács és házi szaloncukor receptek csereberéjére is.

Karácsonyi készülődés – idén egy kicsit másképpen: a környezettudatosság jegyében

 

A Magosfa Alapítvány Vackor-Váckör környezeti nevelési klubjának decemberi 13-i, váci összejövetelén ötletadó képekkel illusztrált előadást hallhatunk, egyben alkalmunk nyílik mézeskalács és házi szaloncukor receptek csereberéjére is.

 

Vendégünk Nagyháziné Szabó Bernadette, a Humusz Szövetség részéről (www.humusz.hu)

 

„Így, december hónap elején, Advent időszakában valahogy minden átalakul körülöttünk és legbelül, a lelkünkben. Olyan megfoghatatlan, felemelő érzés kel az emberfia szívében, amelyhez hasonlatos nem is igen létezik máskor az esztendőben. A legbelül szunnyadó gyermeki lélek ilyentájt kiteljesedni látszik, és az évről évre gyarapodó, melegséget árasztó emlékek, az ünnep öröme, az ilyenkor mindannyiszor valóra váló angyali álmok elvarázsolják, fénnyel és illatokkal töltik meg az esztendő legutolsó hónapját.

A várakozás és a készülődés heteiben valahogy úgy érezzük, az apróbb-nagyobb részletek gondos összeválogatásával végül egy meseszerű, szikrázó és pompázatos miliőt hozunk létre otthonunkban, tündérujjakkal dolgozva, mesepalástot szőve. Minél többet munkálkodtunk mi magunk rajta, minél odaadóbban igyekeztünk megformálni a saját karácsonyi álmunk, annál szívmelengetőbb, annál meseszerűbb világot teremtettünk magunk körül. Nem a nagy bevásárlás adja a kellékeket ahhoz, hogy igazán ünnepi, száncsengő hangú és szeretetteljes lehessen az idei karácsony is”

 

- így ír az egyébként újságíróként is dolgozó előadó az adventi készülődésről akkor, amikor felhívja a figyelmet: az ünnepkör megélésének örömét a saját magunk készítette ajándékok, adventi díszek is megadják nekünk, sőt az esztelen fogyasztói magatartás mérséklése, netán mellőzése is könnyedén megvalósítható, csak bátran ki kell próbálni.

 

Ahogyan a recepteket is, már ami a puha mézeskalácsot és az igazi, házi szaloncukrot illeti. Mindehhez nyújt az előadás sok-sok ötletet, biztatást és jókedvet.     

Részletek: http://www.magosfa.hu/?q=hu/node/1098

 

A klub nyilvános (a részvétel ingyenes), minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Kérjük, aki tud jönni, jelezze az kinga(kukac)magosfa.hu e-mail címen, és lehetőleg hozzon magával mézeskalács/szaloncukor receptet.

 

Időpont: 2010. december 13. hétfő,17:00.

Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Főiskola, (Vác, Konstantin tér 1-5.) Szent Ambrus terem


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A program megvalósulását a KVVM Zöld Forrás programja támogatja, melynek jogutódja a Vidékfejlesztési Minisztérium.