Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fejlődéslélektan és környezeti nevelés

  • 2011. január 06.
  • Géczy Anna
A Magosfa Alapítvány Vackor-Váckör környezeti nevelési klubjának 2011 január 31-i összejövetelén Victor András (Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, www.mkne.hu) előadását hallhatjuk.

Fejlődéslélektan és környezeti nevelés


"Bár az ember lelki-szellemi fejlődése nem következik mechanikusan az életkorból, mégis vannak az egyes életkori szakaszoknak jellemzői. Ilyenek a kisgyerekek esetében a játék és a mese. A nagyobb gyerekeknél a gyűjtés, a vetélkedés és a csapathoz tartozás. A kamaszokra a „szent elvek” követése, valamint az éles ellentétekben való gondolkodás és viselkedés jellemző. Az egészséges társadalomban élő ifjak pedig bizonyítani szeretnék felkészültségüket, megvalósítani elképzeléseiket. Ezeket a sajátságokat a jó környezeti nevelő pozitívumnak tekinti; olyannak, amire építeni lehet."


A klub nyilvános (a részvétel ingyenes), minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Kérjük, aki tud jönni, jelezze az eneum(kukac)magosfa.hu e-mail címen.


Időpont: 2011. január 31. hétfő, 17:00.


Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Főiskola, (Vác, Konstantin tér 1-5.) Szent Ambrus terem


Információ: http://magosfa.hu/?q=hu/node/1117

 

Az előadás a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány környezeti nevelési klubja keretében kerül megrendezésre. A klubban egy-egy témát szeretnénk környezeti nevelési szempontból körbejárni: hosszabb-rövidebb előadást ötvözve a témák gyakorlati feldolgozásához nyújtott, illetve ehhez várt ötletekkel.

A program megvalósulását a KVVM Zöld Forrás programja támogatta, melynek jogutódja a Vidékfejlesztési Minisztérium.