Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelöltek vagyunk a Highlights of Hungary díjra!

  • 2020. január 13.
  • Peti

A Highlights of Hungary olyan projekteket, alkotókat foglal magába, akikre érdemes odafigyelni, mert pozitív hatással vannak környezetünkre, jobbá teszik közösségeinket, társadalmunkat. Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az 55 jelölt között a Humusz Szövetség is helyet kapott. 2020. január 13 - február 10 között közönségszavazáson dől el kik kapják az idei díjat.

Mi ez?

 

A projektet 2013-ban életre hívó Super Channel csapatának törekvése egy olyan sorozat elindítása volt, amely a kurátori jelölésekkel szakmai alapokon nyugszik, de kategóriák nélkül, a nagyközönséget bevonva ad színes képet a hazai kreatív szektor produktivitásáról, eredményeiről. A kurátorokkal, a Highlights jelöltekkel és partnerekkel kapcsolódva, valamint a nagyközönséget is bevonva egy olyan közösséget alkotnak, melyet az értékek mozgatnak, melyben szakadékok helyett hidakat épít, ahol az elismerés kultúráját igyekeznek meghonosítani. A Highlights of Hungary modell alapja annak a 10 kurátornak a kiválasztása, akik jelölései által összeáll az adott év válogatása. A felkért személyek a maguk területén mind elismert szakemberek, ám jelölt listájuk által sokszor megismerhetjük azokat a személyes témákat is, amelyek a szakmaiságon túl még fontosak az életükben. 

 

 

Miért a Humusz?

 

A 10 kurátor egyike Prieger Zsolt zenész, producer, az Anima Sound System alapítója az alábbi méltatással jelölte minket:

 

"Ha van bűnmegelőzés, miért ne lehetne hulladékmegelőzés? Miképp lehet szolidáris a gazdaság, miképp tudjuk a klímaszorongás csökkentésével magát a természetet tudatososan a “nagyvárosba illeszteni”? Ezek alapkérdések és persze a kérdésekhez szorosan kapcsolódó missziók a Humusz Szövetségnél, akik egyébként egy utópisztikusnak ható, de nagyon is valóságos épületet, hozzá tartozó kertet, tanösvényt üzemeltetnek a Móricz Zsigmond tér közvetlen közelében. Nemcsak dumálnak, hanem írnak és kutatnak, segédanyagot gyártanak oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal bombázzák az eltunyult döntéshozókat is."

 

Ez úton is köszönjük az elismerő szavakat.

 

Elnézve a Hihglights idei jelöltjeit, hogy egyaránt mindenki megérdemli a szavaztokat, amiket 2020. január 13 - február 10 között lehet leadni itt:

https://www.highlightsofhungary.hu/hu

 

Szavazni több projektre is lehet, de egy IP címről egy jelöltre csak egy szavat adható.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra 2020. február 21-én kerül sor a Katona József Színházban. Szavazzatok és izguljatok velünk! ;)

 

 

highlights of hungary humusz