Idén tavasszal erre a városra figyel a világ műanyagcsomagolás ügyben

  • 2024. május 10.
  • kovacseszter

A fenntartható élelmiszercsomagolásra, különösképpen a műanyagok szerepére fókuszál az idei ACI, az európai élelmiszer-és italcsomagolás kiemelt szakmai eseménye. A május közepén rendezendő, kétnapos csomagoláscsúcsnak a portugáliai Porto ad otthont.

Fejlesztők, innovátorok, gyártók és a nagyközönség szakmai találkozója lesz az idei ACI május 15-16-án. Szervezői egy minden eddiginél teljesebb betekintést ígérnek az élelmiszerek műanyagcsomagolásával kapcsolatos technológiákba és újításokba, gondolatébresztő és vitaindító konferenciákkal, valamint szakmai kerekasztal-beszélgetésekkel megtűzdelve.

A kétnapos eseményen egyébként olyan globális vállalatok vezetői adnak támpontot a műanyagcsomagolások megújításának lehetőségeiről, mint a tengereket és óceánokat a fogyasztók által eldobált palackjaikkal leginkább szennyező Coca Cola Company, a Shell, vagy az Eastman.

banner

Az ellátórendszerek következő öt évben várható fejlődési lehetősége és a vásárlói attitűd fejlesztése mellett az eseményen előtérbe kerülnek a zöld témák is: a bio alapú csomagolásoknak, a reuse/recycle megoldásoknak és a felelős termékdizájnnak is külön szekciót szentelnek.

További infók az ACI Summitról ITT.

(Szerk.: A témához kapcsolódó friss szakmai anyagunk ITT olvasható)

Forrás: zipmagazin.hu