Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Használt bútorokat árul az IKEA

  • 2013. november 11.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Az üzletlánc, a fenntarthatóság jegyében online bolhapiacot indított, amelyen jó állapotban lévő használt IKEA bútorokat lehet tovább értékesíteni.

Az IKEA norvégiai Facebook oldalán indított kezdeményezés során a cég 50 darab bútort választ ki a feltöltések közül, amelyeket online-, televíziós-, print-, és outdoor hirdetésekben tesz közszemlére- az eladó telefonszámával kiegészítve, hogy a leendő vásárlók kapcsolatba léphessenek vele. A vasárnaponként beélesített kampány több, mint két hónapon keresztül fog futni, a cég tervei szerint addig, amíg a teljes készlet el nem fogy.

A vállalat célja, hogy termékeit hosszabb időtávon át használják és hogy a megunt bútorok ne terheljék a környezetet azzal, hogy még jó állapotban szemétre kerülnek. Emellett az IKEA a szociálisan hátrányosabb helyzetűeknek is jószolgálatot tehet, s persze nem utolsósorban ösztönözheti meglévő vásárlóit új bútorok vásárlására.

A fenntathatóságban éllovasnak számító cég már 2010-ben Svédországban is indított egy online bolhapiacot a használt bútorok értékesítésére. A most futó kampányt az SMFB kreatív ügynökség kivitelezte- értesült a brandchannel. 

Forrás: www.marketinginfo.hu